Folk

FOLK

21. november 2017

Charles Manson

Efter omkring 40 år i spjældet er den famøse kultleder og massemordsinstruktør Charles Manson død. Han ledede en sekt, som i 1969 begik en række bestialske drab i Los Angeles. Blandt andet blev skuespilleren Sharon Tate, filminstruktøren Roman Polanskis kone, slået ihjel.

Sekten

Charles Manson skabte sin sekt ved at flytte på en ranch uden for Los Angeles, Californien, i 1968. Med sig tog han et følge af kvinder, som han gennem syretrip og indoktrinering fik overbevist om, at han var en form for messias.

»Helter Skelter«

På ranchen blev Charles Manson inspireret af The Beatles-sangen »Helter Skelter«, som han fortolkede som en fortælling om et raceopgør. De sorte ville angribe de hvide, og det hvide styre ville svare hårdt tilbage. Charles Manson mente at vide, at hans sekt ville overleve og derefter overtage herredømmet.

Sharon Tate

Raceopgøret lod dog vente på sig, og i 1969 tog Manson og hans sekt selv affære. Han instruerede sekten til at begå et massemord på en forsamling i Los Angeles. Blandt andre blev skuespilleren Sharon Tate dolket ihjel, og med blodet fra de afdøde skrev sekten ’Pig’ på væggen.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Eva Schwanenflügel
Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu