Folk

FOLK

Debat
30. november 2017

Pokémon Go

Sidste år på denne tid hærgede Pokémon Go-feberen landet. Især bibliotekshaven i indre København var hårdt ramt af de tusindvis af tilstrømmende pokémonjægere, og der blev sat toiletvogne og ekstra skraldespande op i haven. Her et år senere har freden atter sænket sig.

Harry Potter Go

Men snart går det løs igen. Firmaet Niantic, som stod bag Pokémon Go, har nu annonceret, at de laver et tilsvarende mobilspil, hvor spillerne skal kæmpe mod onde kræfter i et Harry Potter-univers. Altså kan vi se frem til mobiltroldmænd i gaderne.

Yeti

Myten om den afskyelige snemand, også kaldet Yeti, er blevet holdt i live i generationer af slørede fotos og fund af knogler og pelstotter. Nu er den blevet aflivet (myten, ikke dyret) af den danske evolutionsbiolog, Charlotte Lindqvist.

Bjørn

Forskerne har undersøgt dna fra ni prøver af tænder, hud, hår, knogler og afføring, der alle skulle stamme fra yeti’en. En enkelt hundetand havde sneget sig ind mellem prøverne, men svaret var klart: Den afskyelige snemand er en bjørn.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her