Folk

FOLK

Debat
7. november 2017

Skatteunddragere

I 2015 var det skatteskandalen Panama-papirer, og nu er vi på den igen. 13,4 millioner dokumenter er nu lækket, og afsløringen af de nye såkaldte Paradispapirer har vakt forargelse hos mange. Skandalen bliver ikke mindre af, at helligheder som Bono, Justin Trudeau og dronning Elizabeth II er indblandet.

Bono

Selv de største filantroper har åbenbart noget imod skattefar. Bono, forsanger i U2, har via et maltesisk firma investeret i et shoppingcenter i Litauen. Skattefidusen har betydet, at rockstjernen med de tonede solbriller er sluppet afsted med en skat på under fem pct.

Elizabeth II

»Der er et sæt regler for de superrige, og et andet sæt regler for os andre, når det gælder skattebetalinger«. Sådan vrisser Labour-leder Jeremy Corbyn på Twitter forarget over, at selveste Dronning Elizabeth II har placeret 10 millioner pund i skattely på Caymanøerne.

Justin Trudeau

Også den elskværdige canadiske premierminister Justin Trudeaus tætteste medarbejder er fedtet ind i sagen. Lækket viser, at hans højre hånd, Stephen Bronfman, har flyttet millioner af dollar i skattely. Måske Trudeaus tandpastasmil er stivnet?

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her