Folk

FOLK

Debat
8. november 2017

Roskilde Bank

I går, ni år efter Roskilde Banks konkurs, faldt der dom i finanskrisens største sag. Det var statens økonomiske skraldemand, der havde sagsøgt den tidligere ledelse. Og selv om dommerne mente, at banken blev »drevet letsindigt«, blev alle frifundet.

Niels Valentin Hansen

Sagens hovedperson, bankens mangeårige direktør Niels Valentin Hansen, mødte ikke op i retten. Hansen fungerede også som bankens tidligere revisor. En opgave, dommerne mente, han havde klaret med »et par skønhedsfejl«. Overført til karakterskalaen betyder det et 7- eller 10-tal.

Bono I

Om godheden selv, U2-forsangeren Bono, også vil kalde sine skattesky investeringer i et shoppingcenter i det nordøstlige Litauen for en skønhedsfejl, er uvist. I en pressemeddelelse udtrykte han i går »forfærdelse« over paradispapir-afsløringerne.

Bono II

»Jeg har,« skrev Bono til BBC: »altid advokeret for større økonomisk transparens blandt multinationale selskaber.« Sangeren beklagede efterfølgende, at det kræver læk at skabe åbenhed. »Der burde være et offentligt register …« for lyssky virksomheder, forstås.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her