Folk

FOLK

14. november 2017

Sangere

Under en gallamiddag i anledning af Donald Trumps besøg i Filippinerne, opførte landets præsident, Rodrigo Duterte, en karaokeversion af det lokale hit »Ikaw« for sin gæst. »Du er min verdens lys,« lyder en linje i sangen, ifølge The Guardian.

Hjertevenner

Trump og Dutertes varme forhold er en kendt sag. Siden Duterte blev valgt i 2016, har landet ført en barsk kamp mod narkotika. Godt 4.000 formodede forbrydere er slået ihjel – de fleste uden rettergang. Trump har rost indsatsen som »et utroligt stykke arbejde«.

Ludersøn

Mere anstrengt var Dutertes forhold til Trumps forgænger. Efter at Obama i 2016 formastede sig til at kritisere Filippinernes hårdhændede war on drugs, kaldte Duterte – der er blevet kaldt ’Østens Trump’ – ham en »ludersøn«, der kunne »skride ad helvede til«.

Selvtægtsmand

Dutertes store slagnummer er løftet om at komme alle Filippinernes kriminelle til livs. Som borgmester i Davao patruljerede han personligt rundt på motorcykel og ledte efter forbrydere. »Jeg har dræbt omkring tre mennesker,« fortalte han BBC i sidste uge

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritiske, seriøse og troværdige.

Se om du er enig – første måned er gratis

Klik her

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Eva Schwanenflügel
Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu