Læsetid 1 min.

FOLK

14. november 2017

Sangere

Under en gallamiddag i anledning af Donald Trumps besøg i Filippinerne, opførte landets præsident, Rodrigo Duterte, en karaokeversion af det lokale hit »Ikaw« for sin gæst. »Du er min verdens lys,« lyder en linje i sangen, ifølge The Guardian.

Hjertevenner

Trump og Dutertes varme forhold er en kendt sag. Siden Duterte blev valgt i 2016, har landet ført en barsk kamp mod narkotika. Godt 4.000 formodede forbrydere er slået ihjel – de fleste uden rettergang. Trump har rost indsatsen som »et utroligt stykke arbejde«.

Ludersøn

Mere anstrengt var Dutertes forhold til Trumps forgænger. Efter at Obama i 2016 formastede sig til at kritisere Filippinernes hårdhændede war on drugs, kaldte Duterte – der er blevet kaldt ’Østens Trump’ – ham en »ludersøn«, der kunne »skride ad helvede til«.

 

Få adgang til hele artiklen og uafhængig kvalitetsjournalistik.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Information.dk

Forsiden lige nu

Anbefalinger

  • Brugerbillede for Eva Schwanenflügel
    Eva Schwanenflügel
Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu