Læserbrev

Giv unge en større stemme ved kommunalvalget

Debat
16. november 2017

Vi står midt i et kommunalvalg. Valgplakaterne dominerer gadebilledet, og kommunalpolitikere slås om mærkesager, spalteplads og vælgernes gunst. Et tegn på et velfungerende demokrati – eller hvad? Det vil jeg faktisk ikke mene. Som det er lige nu, er der nemlig en stor gruppe af befolkningen, der ikke bliver hørt. Og det er os unge. De, der dominerer Københavns politiske scene, er velvoksne, modne mennesker.

Det er muligt at få øje på unge kommunalvalgskandidater, men de er et fåtal. Og de repræsenterer ikke de rigtigt unge i byen. Børnene og teenagerne. Det gør Ungeråd KBH til gengæld. Ungerådet er en ny institution, der skal fungere som en slags ungdomsudgave af et byråd. København er altså endelig kommet med på moden som en af de sidste kommuner i landet og har fået sig et ungeråd. Nu er der så for første gang, næsten samtidig med kommunalvalget, valg til Ungerådet. Der skal vælges repræsentanter, der kan agere talerør for byens unge – og det er et vigtigt hverv. Ungdommen er det vigtigste, København har. Det er den, der udgør byens fremtid.

Ungeråd KBH er en god start. Men det er ikke nok til for alvor at sikre unge en stemme. Der er brug for yderligere initiativer, der kan sørge for, at unge bliver hørt. Der er brug for, at unge bliver et fokusområde for kommunalpolitikerne. Der er brug for, at unge er inde over alle beslutninger, der vedrører dem. Og det er alle beslutninger. Så hermed en opfordring til de håbefulde kommunalpolitikere, der er på valg: Inddrag os unge. Og inddrag os så meget som muligt. Kun sådan kan vi opnå et bedre – og et yngre – København. Et København, der også har fremtiden for øje.

Claes Kirkeby Theilgaard er nyvalgt medlem af Ungeråd KBH og gymnasieelev

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Eva Schwanenflügel

Ingen tvivl om at unge skal stemme og udfordre politikerne.