Læserbrev

Man kan ikke spare sig til dygtigere pædagoger og lærere

Debat
3. november 2017

Professionshøjskolen UCC skal spare millioner på de årlige budgetter som konsekvens af finanslovens krav om årlige omprioriteringsbidrag på to procent. En besparelse, som uddannelsesinstitutionerne har været underlagt siden 2015, og som belaster rammerne for at kunne levere uddannelse, der sikrer, at blandt andet kommende pædagoger og lærere bliver så dygtige som overhovedet muligt.

Som rektor er jeg nødt til at gøre opmærksom på, at den politiske nedprioritering af uddannelsesområdet og sparekursen over for nogle af fremtidens helt centrale velfærdsmedarbejdere ikke er gratis. Der er bred politisk enighed om vigtigheden af børns allerførste år i forhold til deres fremtidsperspektiver – og at kvalitet og faglighed går hånd i hånd.

Lærere og pædagogers dygtighed er afgørende for børn og unges læring, trivsel og udvikling. Det harmonerer bare rigtig dårligt med en uddannelsespolitik, der sparer på uddannelsen af netop lærere og pædagoger. Dertil kommer, at især pædagoguddannelsen, men også læreruddannelsen er belastet af lave taxametertilskud fra staten sammenlignet med andre professionsuddannelser.

I UCC må vi – lige som flere andre uddannelsesinstitutioner har gjort det de seneste par år – nu igen tilpasse i forhold til uddannelsernes tilrettelæggelse og afskedige medarbejdere, bl.a. dygtige undervisere. Det er ikke med vores gode vilje. Hvis man vil have undervisning af høj kvalitet, er der brug for, at man fra politisk side begynder at investere i uddannelse.

Laust Joen Jakobsen er rektor for Professionshøjskolen UCC

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

John Christensen

"Hvis man vil have undervisning af høj kvalitet, er der brug for, at man fra politisk side begynder at investere i uddannelse".

HØRT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

God dag der ude

Eva Schwanenflügel

Næh, de har for travlt med at sælge overvågningsudstyr til diktaturstater, til at bekymre sig om noget så prosaisk som undervisning :-(