Læserbrev

Ligestilling?

3. november 2017

I H. C. Andersens eventyr Kejserens nye Klæder bliver svindlen afsløret af et lille barn. Når eventyret i vore dage bliver anvendt til belysning af svindel, henvises der i nogle tilfælde til et lille barn, og i andre tilfælde til en lille dreng. Jeg har aldrig oplevet, at der omtales en lille pige som den afslørende person!

Er det ikke meget typisk?

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Eva Schwanenflügel
Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Jo, det er ikke bare typisk, det er såre alment, næsten blevet et fakta! Og du har ret det siger meget om den maskuline opfattelse af, at mænd er både klogere, mere opvakte og "oplyste"! I årevis tilbage i tiden er mennesket, i læge videnskaben og i littaraturen blevet beskrevet som en mand. Og med en mands egenskaber og fortrin, og biologi! beskrev man Mennesket! Så.... deet!

Eva Schwanenflügel, Frede Jørgensen og Grethe Preisler anbefalede denne kommentar