Læserbrev

Beskyt bierne og dermed vore livsvilkår

Debat
29. december 2017

Det var – så vidt jeg kan bedømme – en både meget indsigtsfuld og meget foruroligende artikel, som Information den 27. december bragte om vor ukloge adfærd over for bierne (»Vi har gjort bierne fortræd«). Artiklen viste også, hvordan vi i Danmark ligger under for det konventionelle landbrugs interesser.

Vores regering er således imod EU-Kommissionens forslag om et totalforbud mod udendørs brug af sprøjtemidler mod insekter – herunder bier, der indeholder neonikotinoider.

Artiklen oplyser ellers, at flere studier har sandsynliggjort, hvor skadeligt dette stof er for bier og andre insekter. Når der ikke kan drages mere håndfaste konklusioner, hænger det blandt andet sammen med, at sprøjtemidler med dette stof er blevet anvendt så omfattende, at det ikke har været muligt i EU-landene at sammenligne med bier, der ikke udsættes herfor.

Christen Sørensen er fhv. overvismand, økologisk æbleavler med egne bistader

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Lise Lotte Rahbek

Jep. Men ikke kun bier. Også alle mulige andre bestøvere, flyvende, kravlende og krablende liv, som vi ikke ænser, før de mangler.

Eva Schwanenflügel, Børge Neiiendam, Frede Jørgensen og Hans Nielsen anbefalede denne kommentar

"Når der ikke kan drages mere håndfaste konklusioner, hænger det blandt andet sammen med, at sprøjtemidler med dette stof er blevet anvendt så omfattende, at det ikke har været muligt i EU-landene at sammenligne med bier, der ikke udsættes herfor."
I guder, hvor har vi tabt..
Så hvad gør vi nu?

Eva Schwanenflügel, Børge Neiiendam og Frede Jørgensen anbefalede denne kommentar