Læserbrev

Danmark bør gå efter 60 procent vedvarende energi i 2030

Debat
15. december 2017

Klimarådets anbefalinger viser, at det kun koster 260 millioner kroner ekstra om året fra 2020 til 2030 at omstille til 55 procent vedvarende energi i 2030. Det er altså meget billigt at hæve ambitionerne fra regeringens mål om kun 50 procent vedvarende energi i 2030.

I Enhedslisten mener vi, at vi bør gå efter 60 procent vedvarende energi i 2030. Det er den rette kurs for at nå 100 procent i 2050. For at forhindre at mere vindenergi ender i en masse eksport af strøm, er det nødvendigt at sikre løsninger med langt mere elektrificering af transporten og varmesystemerne.

Det er vigtigt, at de rigtige investeringer vælges. Derfor er det katastrofalt, at regeringen vil bruge 11 milliarder kroner på Viking Link, som hovedsageligt skal eksportere kulkraft fra Tyskland til England. Danmark skal ikke være transitland for elektricitet, men i stedet være foregangsland i den grønne omstilling.

De globale klimaproblemer og efterspørgslen efter energiløsninger gør, at Danmark bør gå foran i sin omstilling til lavere CO2-udslip og mere vedvarende energi. Det kan også vise sig at øge den danske eksport af energiteknologi.

Søren Egge Rasmussen er Energiordfører for Enhedsliste n

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her