Læserbrev

DF og regeringen bytter ulighed for ulighed

Debat
7. december 2017

Rune Lykkebergs klummer er altid interessante, og lørdagens klumme, »Sandheden om kapitalismen er udstillet i Illums julevinduer«, den 2. december, med fokus på Branko Milanovics skelnen mellem lodret og vandret ulighed, var ingen undtagelse.

Her kunne man læse, hvordan lighed mellem køn, seksualitet og etnicitet – vandret lighed – forudsætter økonomisk og social lighed – lodret lighed.

Ekstra spændende er sammenhængen, når man på følgende side i lørdagens Information støder på Anton Geists rapport fra finanslovsforhandlingerne mellem regeringen og DF (»Udlændingestramninger har ret beset ikke meget med skattelettelser at gøre. Men for DF har de«, den 2. december).

Her kræver DF større vandret ulighed i forhold til flygtninge og integration for at gå med til regeringens ønske om større lodret ulighed gennem skattelettelser. Er det virkelig politikernes bedste bud for Danmark?

Morten Sestoft, København Ø

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Eva Schwanenflügel

Det er regeringens bedste bud for at beholde riget og magten - men ej æren - i al evighed, amen.