Folk

FOLK

Debat
4. december 2017

Juleønskere I

Der er ingen grund til at bruge hele december på at finde den helt perfekte julegave til din hjertenskær. Danskerne vil nemlig allerhelst bare have penge eller gavekort i julegave, viser en undersøgelse fra prissammenligningssiden Pricerunner.

Juleønskere II

Vi skriver snart 2018, men på ønskelisterne, holder danskerne traditionelle kønsstereotyper i hævd. På toppen af kvindernes ønskeliste finder vi gavekort til shopping, mens mændene har sat penge og værktøj på hhv. første- og andenpladsen.

Juleønskere III

Særligt hos landets kvinder står gavekortet øverst på ønskelisten, og det er der en helt naturlig årsag til, mener sociolog Klaus Rosborg. »Der er større risiko for, at manden rammer forkert, når han køber undertøj til konen,« siger han.

Juleønskere IV

Nå nå, så fik I den, mænd. Men selv, hvis du har svært ved at gætte de hemmelige størrelser, så opfordrer Rosborg til at holde sig fra den lette løsning. Det er simpel matematik: »Hvis jeg giver dig et gavekort på 500 kroner, og du giver mig et, hvad er det så godt for?«

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Hvis alle - i den udstrækning man overhovedet har nogen penge tilovers - gik ud og købte en ting til sigselv, som man har brug for, så slap man for hysterisk julestress, og kunne have en hyggelig og fredelig december. Og juleaften.
Børn må jo nok undtages.