Folk

FOLK

27. december 2017

Á Porta

Centralt i den nordjyske by Mariager ligger værtshuset Á Porta. Her serveres dansk smørrebrød og fiskefileter, som de kunne optræde i opskrifter fra Karolines Køkken dengang i 1980’erne, hvor Icebergsalat og Thousand Island-dressing var nye og eksotiske lækkerier.

Kim Christiansen

Dansk Folkepartis transportordfører er en farverig fyr. Han har både friet til sin kone fra Folketingets talerstol og sunget Sam Cookes »Bring It on Home« i X Factor. I juledagene kom han igen i vælten, fordi han ville ansætte en smørrebrødsjomfru i sin beværtning.

Overenskomst

Smørrebrødsjomfruer hører sig til på et værtshus som Á Porta. Det giver sig selv, men Kim Christiansen vil ikke ansætte dem på overenskomst: »Jeg skal bare ikke have nogen overenskomst med nogen …« siger han til Avisen.dk.

3F

Man må ikke bare selv aftale arbejdsvilkår med de ansatte uden om arbejdsmarkedets parter, lyder det på en højhellig første juledag fra 3F’s Karsten Sørensen: »Hvis man er et arbejderparti, så støtter man op om den danske model og det overenskomstmæssige system, vi har.«

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Eva Schwanenflügel
Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Torben Lindegaard

@Laura Dombernowsky

Det må have været muntert, at overvære Kim Christiansen synge Sam Cooke coverversioner.

Sam Cooke udgav i sin tid en lp med liveoptagelser fra en Harlem natklub.

Sam Cooke skruede helt op for charmen, også mere end på studieoptagelserne - en hel del mere faktisk - og det absolut ikke upåagtet hen blandt de kvindlige natklubgæster. Kvindeskrigene ringer i skønt i ørerne, og man fornemmer lidenskaben drive ned ad væggen - jamen altså, der er noget at leve op til.

Torben Lindegaard

@Laura Dombernowsky

Det må have været muntert, at overvære Kim Christiansen synge Sam Cooke coverversioner.

Sam Cooke udgav i sin tid en lp med liveoptagelser fra en Harlem natklub.

Sam Cooke skruede helt op for charmen, også mere end på studieoptagelserne - en hel del mere faktisk - og det går absolut ikke upåagtet hen blandt de kvindlige natklubgæster.
Kvindeskrigene ringer i skønt i ørerne, og man fornemmer lidenskaben drive ned ad væggen - jamen altså, der er noget at leve op til.