Folk

FOLK

28. december 2017

Skak

Et brætspil for to spillere, hvor målet er at sætte modparten skakmat ved at flytte sine brikker på en måde, så modspillerens konge står uden forsvar. Nogle kalder spillet en sport og i denne uge afholdes VM i skak i Saudi-Arabiens hovedstad Riyadh.

Politik

Allerede før spillet gik i gang tog Saudi Arabien et afgørende træk og udelukkede deres israelske modstander ved ikke at udstede visa til de israelske spillere. Med et blev det, der engang bare var et brætspil, forvandlet til et storpolitisk spil om magt.

Anna Muzychuk

Den forsvarende ukrainske verdensmester i lynskak Anna Muzychuk kommer heller ikke med til Riyadh. Hun vil ikke lade sig undertrykke af normerne i det muslimske land, hvor det ledende religiøse overhoved sidste år udstedte en fatwa, der forbød skak.

Mohammed bin Salman

Striden om turneringen kommer, efter kronprins Mohammed bin Salman i løbet af i år har vundet international anerkendelse for sine initiativer til at reformere kongedømmet. Det omdømme har skakturneringen sat på spil.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Torben Lindegaard

@Laura Dombernowsky

Det er da totalt på månen, at FIDE henlægger VM i skak til lige nøjagtigt Saudi-Arabien.

Kvinderne skal gå med hovedbeklædning og må ikke køre bil -
og israelerne må slet ikke komme ind i landet !!

Det er et eksempel på, at money speaks.

Det er der selvfølgelig ikke meget nyt i -
vi så det også, da FIFA henlagde VM i herrefodbold 2022 til Qatar.