Folk

FOLK

7. december 2017

Hackerminister

Dengang jeg var dreng, bookede vi edb-rum, når vi brugte computer i skoletiden. I dag er der iPads og smartphones overalt, og nu vil undervisningsminister Merete Riisager gudhjælpemig lære børn i folkeskolen at computerkode, skriver Jyllands-Posten.

Fru lærer

Det er ellers ikke længe siden, ministeren foreslog at fjerne internetadgangen og at overvåge computere til eksaminer i gymnasiet. For at bekæmpe snyd. Fru Riisager skal passe på, at børnene ikke bliver så gode hackere nu, at de helt kan slippe uden om spanskrøret.

Zuckerberg 2

Dansk Erhverv jubler over kodningsforslaget, men har ikke høje tanker om børnene.

»Vi forventer ikke, at skoleelever bygger det nye Facebook inden 9. klasse,« men de skal blot lære at »få datamaten til at lystre,« sagde fagchef Janus Sandsgaard til Jyllands-Posten.

Counter-Strike-mester

Måske er ministerens skjulte plan at få Danmark til at blive på toppen i international e-sport, hvor danske Astralis har vundet flere turneringer i computerspillet Counter-Strike. I denne uge afholder Odense ESL Pro League med en præmiesum på 6,2 millioner kr.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Eva Schwanenflügel
Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu