Læserbrev

Fornuftigt statsborgerskab

2. december 2017

I 1975 kom jeg til Danmark og blev gift med min danske kæreste. Jeg fik midlertidig opholdstilladelse med det samme. Min mand skulle ikke sætte mange tusinde kroner ind på en særlig bankkonto – han skulle bare skrive under på, at han ville understøtte mig.

Gennem de første tre år bankede en genert politimand uanmeldt på døren én gang årligt for at bekræfte ved selvsyn, at vi stadig boede sammen. Efter fem år fik jeg automatisk permanent opholdstilladelse uden at skulle aflægge nogen danskprøve.

Efter yderligere syv år besluttede jeg at blive dansk statsborger. Ansøgningsprocessen inkluderede ingen form for sprogtest eller en kultur- og historieprøve – jeg skulle bare indsende bevis for, at jeg arbejdede og betalte skat.

Sådan var det i Danmark for 30 år siden – enkelt og effektivt. Jeg følte mig velkommen, lærte dansk og blev hurtigt en del af samfundet gennem mit arbejde.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Thomas Tanghus
  • Katrine Damm
  • Eva Schwanenflügel
  • Hans Larsen
Thomas Tanghus, Katrine Damm, Eva Schwanenflügel og Hans Larsen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu