Læserbrev

Hvornår blev det borgerlig politik at spare mindre op?

Debat
28. december 2017

Så blev de nye pensionsregler vedtaget, og den almindelige dansker skal nu arbejde længere og spare mindre op end før. Aldersopsparingen målrettes dem, der stadig er på arbejdsmarkedet fem år før pensionsalderen, altså de velbjærgede med gode kontorjob, som tjener nok til at kunne lægge 50.000 til side om året.

De nedslidte må til gengæld nu vente yderligere to år inden udbetalingen på deres pensionsordninger kan begynde. Dette er fint i tråd med dagens borgerlige politik, der primært går ud på at lade de få beholde friheden til at definere deres arbejdsliv og pension, resten skal blot holde hjulene i gang ved hjælp af arbejde, forbrug og øget gæld.

Kombinationen af ingen opsparing og den stedse forringelse af det offentlige sikkerhedsnet kan samtidig bruges til at tvinge folk ud på arbejdsmarkedet uanset deres alder og helbred. Det skal jo kunne betale sig at arbejde, blot ikke nok til at spare op og genvinde kontrollen over sit liv.

Nikolaj Brasen er formand for Radikale Venstre i Rudersdal

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Eva Schwanenflügel

Godt indlæg,
Hvornår ser vi det i de Radikales politik ?