Læsetid 2 min.

Vi mangler hænder – også på velfærdsområdet

Læserbrev
7. december 2017

Halvdelen af Danmarks plejecentre mangler sygeplejersker, og manglen på SOSU-assistenter er større end nogensinde. Det undergraver grundlaget for et højt velfærdsniveau.

Nogle vil gøre Danmarks udfordringer til et spørgsmål om enten-eller: Enten uddanner vi flere danskere til de stillinger, der i dag ikke kan besættes – eller også gør vi det nemmere at rekruttere udefra. Men der er ikke tale om et enten-eller, men et både-og.

Det er ikke alene et spørgsmål om mere uddannelse eller mere rekruttering. Kun med en samlet indsats, hvor vi uddanner flere, udnytter nytilkomnes talenter bedre og rekrutterer flere dygtige udlændinge, kan vi skaffe de mennesker, der er så stor mangel på i alle dele af landet.

En væsentlig del af svaret på udfordringerne er opkvalificering og uddannelse, så flere bliver i stand til at varetage disse job. Generelt vil vi derfor investere i uddannelse og opkvalificering frem for at skære ned, som regeringen gør nu.

 

Få adgang til hele artiklen og uafhængig kvalitetsjournalistik.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Brugerbillede for Eva Schwanenflügel
    Eva Schwanenflügel
  • Brugerbillede for Frede Jørgensen
    Frede Jørgensen
Eva Schwanenflügel og Frede Jørgensen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu