Læserbrev

Vi sælger fællesskabet

Debat
7. december 2017

Udsalget af de fælles værdier fortsætter. For ikke længe siden var det de samfundsmæssige værdier i DONG, der skulle deles med amerikanske superkapitalister og andre aktionærer. Nu er det fagbevægelsen, der sælger det medlemsejede forsikringsselskab, ALKA.

Hvad er meningen? Ét er, at den neoliberale regering vil privatisere og yderligere markedsgøre vores liv. Nu hopper fagbevægelsen med på samme udvikling – i stedet for at bekæmpe den.

ALKA er meget mere end et forsikringsselskab. ALKA er et fællesskab, som skaber tryghed for store grupper af lønmodtagere, og som er ejet af lønmodtagerne selv. ALKA skal ikke sikre profit til aktionærer. Dette ændrer sig med salget.

Uanset overgangsaftaler er salget et udtryk for, at lønmodtagernes fællesskaber nedbrydes, og aktionærprofitter understøttes. Vi bevæger os fra et kollektivt samfund, hvor vi tager ansvar for hinanden, til et egoistisk samfund, hvor den enkelte skal score størst mulig profit til sig selv.

Hvad bliver det næste? Skal vi sælge COOP til A.P. Møller-Mærsk? Skal vi sælge Arbejdernes Landsbank til Danske Bank?

Hardy Hansen, fhv. formand for SID

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her