Læserbrev

Værn om de danske værdier – sig ja til kvoteflygtninge

Debat
18. december 2017

Flygtninge og indvandrere truer vores samfund og vores sammenhængskraft: »Vi har brug for et pusterum«, siger udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (Information den 28.11.2017).

På onsdag den 20. december 2017 tredjebehandler Folketinget et lovforslag, der de facto vil lukke Danmarks døre for kvoteflygtninge.

Vores samfund og sammenhængskraft er i sandhed truet. Med et nej til kvoteflygtninge trædes grundlæggende danske værdier under fode. Vores samfund bygger netop på, at vi har ansvar for hinanden og solidaritet med de svageste. Et ansvar og en solidaritet, der rækker ud over landets grænser. Uden disse centrale værdier som rettesnor, har vi sat kurs mod et koldt og hårdt samfund, hvor enhver er sig selv nærmest.

Det er ikke det Danmark, vi ønsker.

Man kan godt blive overvældet, når man ser billeder af hundreder – ja, tusinder – af mennesker, der flygter fra krig, naturkatastrofer, personlig forfølgelse eller håbløse livsvilkår. Når man i kolde tal hører, at millioner er på flugt verden over. Ja, man kan ligefrem blive forskrækket; kan vores samfund holde til presset? Var det ikke bedst at lukke grænserne?

Selvfølgelig er vi også bekymrede for den ufred, der er i verden. Men det nytter ikke bare at lukke døren. På den måde mister vi jo os selv helt ved egen hjælp. I stedet må vi stå sammen med det internationale samfund for at løse problemerne, og her er kvoteflygtningene et eksempel på en international løsning. Hvis vi svigter det samarbejde, er vi jo netop bukket under for presset. Så har vores samfundsmodel tabt.

Vi er nødt til at værne om de danske værdier. Vi må ikke se passivt til, mens vores samfund falder fra hinanden. Initiativet #Danskhed er blevet til som en reaktion på regeringens og Socialdemokratiets ønske om at lukke for kvoteflygtningene, fordi vi ser beslutningen som symbol for angreb på den danskhed, vi tror på og holder af.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Torben Lindegaard

@Mette Breinholdt

Det er en skændsel for Danmark, at vi ikke kan tage imod 500 FN-kvoteflygtninge om året.

Eva Schwanenflügel, Thorkil Søe, Niels Duus Nielsen og Mette Breinholdt anbefalede denne kommentar