Folk

FOLK

8. januar 2018

Matematiker

En 51-årig ingeniør fra Tennessee i USA har fundet et nyt primtal. Et nyt primtal! Det har taget ham 14 år at finde tallet, men nu er det altså fundet. Det er 23 millioner cifre langt og er fundet ved at gange to med sig selv 77 millioner gange og trække én fra.

Nordjyder

Det er ikke fordi, der er noget i vejen med at leve i et konkurrencesamfund, men nogle ting bliver ikke bedre af at blive konkurrenceudsat. For eksempel skrev Nordjyske Stiftstidende i sidste uge artiklen ’Nordjyderne er bedst til at fejre nytår’.

Trump

I en artikel i New York Magazine skriver forfatteren til bogen Fire and Fury: Inside the Trump White House, at Trump »ikke ønskede at være præsident«. Men selvom han ikke ønskede at sidde i embedet, så ønskede han formentlig endnu mindre at tabe valget.

Poravalister

Rusland har fået et nyt ord: poravalism. Det er sammensat af de to ord pora (»på tide«) og valit (»at komme væk«) og bruges om det stigende antal veluddannede unge, som flytter fra Rusland mod Europa. Historien gentager sig.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Forsiden lige nu

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu