Folk

FOLK

Debat
12. januar 2018

Catherine Deneuve I

I går kunne du på vores debatsider læse et åbent brev underskrevet af den franske skuespillerinde Catherine Deneuve og 99 andre franske kvinder. I brevet kritiserer de #MeToo-bevægelsen for nypuritanisme og at føre en heksejagt på mænd.

Caroline De Haas

Brevet har fået flere kvinder til at kritisere afsenderne bag. Bl.a. den franske kvinderettighedsforkæmper Caroline De Haas, der kalder 74-årige Deneuve »den akavede kollega eller trættende onkel, som ikke helt forstår, hvad der foregår«.

Asia Argento

I Le Monde siger filmskuespiller Asia Argento, der som én af de første stod frem med anklager mod filmproducer Harvey Weinstein, »det at sige, at MeToo er puritansk og drevet af et had mod mænd, er at udvise foragt over for ofrene for misbrug og sexchikane«.

Catherine Deneuve II

Selv indleder Deneuve brevet med: »Voldtægt er en forbrydelse. Men det er ikke altid en forbrydelse, når en mand lægger an på en kvinde, ikke engang når det sker insisterende eller kluntet. Galanterier skal ikke sidestilles med mandchauvinistisk aggression.«

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her