Folk

FOLK

Debat
15. januar 2018

Hawaii

Det har været en alarmerende weekend for personer på den amerikanske øgruppe Hawaii. Her modtog alle lørdag en sms, hvor de blev bedt at søge omgående dækning, da et ballistisk missil var på vej. Sms’en sluttede med ordene: »Dette er ikke en øvelse.«

Christian Puibaraud

Danske Christian Puibaraud, der befandt sig på en af øerne, kaldte det »en seriøs meddelelse at få på sin telefon en lørdag morgen«. Ifølge øgruppens guvernør skete fejlen, da »en medarbejder trykkede på en forkert knap« under et vagtskifte.

Ægløsning

Alarmerende har det også været for 36 svenske kvinder at blive gravide, selv om de havde brugt ’præventions-app’en’ Natural Cycles. App’en måler kvindens fertilitet og viser de såkaldt sikre perioder. Ifølge selskabet er den 93 procent sikker.

Charlotte Wilken-Jensen

Hvis nogen skulle være i tvivl, er 93 procents sikkerhed ikke lig med 100 procent, fastslår overlæge Charlotte Wilken-Jensen. Overlægen kalder det »absurd« at lade en app styre sit sexliv. De 36 kvinder har nu stævnet firmaet bag. Og det er ikke en øvelse.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her