Læserbrev

Fremtidens elnet giver bedre plads til datacentre

Debat
9. januar 2018

For at udrydde enhver tvivl: Energibranchen glæder sig over de datacentre, der er på vej til Danmark. Naturligvis.

Verdens voksende behov for data kan blive en guldrandet historie for Danmark. Lave elpriser og stadigt grønnere og stabil elforsyning gør nemlig Danmark attraktiv, når virksomheder som Apple, Facebook, og Google skal investere milliarder i datacentre. Det skaber vækst og job – lokalt og i hele landet.

Vi skal have endnu flere datacentre til Danmark. Og i energisektoren står vi klar til at gøre vores. Den 5. januar fortalte jeg her i avisen, at vi derfor skal udnytte kapaciteten i vores elnet bedst muligt.

Netop nu begynder de første danskere at blive afregnet for deres elforbrug time for time. Det gøres muligt af fjernaflæste målere, som gradvist indfases. På den måde får forbrugere en belønning ved at lægge elforbrug i timer med rigelig plads i ledningsnettet.

Når vi bruger energi intelligent, bliver der plads til mere grønt elforbrug, før vi behøver at investere i tykkere kabler. Det giver en gevinst til alle elkunder i form af lavere omkostninger – og gør Danmark rigere.

Anders Stouge er viceadministrerende direktør i Dansk Energi

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Martin Madsen

Løgnen driver ned af siden, i dette indlæg. Al energi forbrug har omkostninger for miljøet. Variable elpriser er ikke en fordel for forbrugerne. Gider du høre din vaskemaskine centrifugere kl 03 om natten?
Dette er sandsynligvis en skjult prisstigning.

Eva Schwanenflügel

Hvad skal vi med enorme datacentre, der huser servere og meget få medarbejdere, og som ikke betaler skat ?
Og Martin Madsen har ret i, at det er en skjult prisstigning for kunderne til el-selskaberne.