Læserbrev

Fri os for formel 1 i København

13. januar 2018

Direktøren for formel 1, Chase Carey, var for nylig i København for at besigtige grundlaget for at køre løb i Københavns gader.

Bare tanken om støj, møg, giftig røgforurening samt afspærring af gader og stræder får det til at løbe koldt ned ad ryggen på mig – for hvad i alverdens navn skal vi dog med løb af denne karat her i byen?

Lad dog de rige mæcener Lars Seier Christensen, Helge Sander og erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) lege så meget de lyster, så længe vi andre slipper for galskaben. Hvad formålet med et sådant løb skulle være, står hen i det uvisse.

København er berømt nok i forvejen. Så kære overborgmester Frank Jensen (S), træk nu i håndbremsen, som du også gjorde det i forbindelse med byggeriet på Amager Fælled op til kommunevalget sidste efterår. Fri os for formel 1 i København.

Leif Mentzel, København

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

 • Anders Graae
 • Trond Meiring
 • Torben Arendal
 • Katrine Damm
 • Hanne Ribens
 • Eva Schwanenflügel
 • Hans Larsen
 • Tino Rozzo
 • Torben Lindegaard
 • Kurt Loftkjær
 • Anker Nielsen
 • Thomas Olsen
 • Poul Erik Riis
 • Frede Jørgensen
 • Ole Meyer
 • Jan Damskier
Anders Graae, Trond Meiring, Torben Arendal, Katrine Damm, Hanne Ribens, Eva Schwanenflügel, Hans Larsen, Tino Rozzo, Torben Lindegaard, Kurt Loftkjær, Anker Nielsen, Thomas Olsen, Poul Erik Riis, Frede Jørgensen, Ole Meyer og Jan Damskier anbefalede denne artikel

Kommentarer

Kurt Loftkjær

Cykelbyimage på spil

Personligt håber jeg aldrig at Formel 1 løb kommer til at køre i København eller en anden dansk by. København er ude i verdenen kendt for at være en sted, hvor cykeltrafik prioriteres og det såkaldt "grønne" er vigtigt. Hvordan er det så imagemæssigt muligt at invitere den mest "sorte" begivenhed til København?

Skal vi virkelig så spidsen for en begivenhed, som i værste fald er med til at forlænge benzinbilens afvikling og herunder især i det måske mest forureningsplaget område i Danmark?

Jeg er ikke i tvivl om, at "drengen" Brian Mikkelsen er parat til at sætte København på dagsordnen. Det ved vi fra hans tid som kulturminister i 0'erne. Natur og miljø må efter hans opfattelse kunne bøjes for ønsket om 2 timers verdensopmærksomhed. Men Brian Mikkelsens dagsorden er ikke sammenfaldende med Københavns.

Københavns image er i spil! Er vi grønne eller sorte?

Leif Kajberg, Trond Meiring, Katrine Damm, Herdis Weins, Hanne Ribens og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar

• Derfor bliver det et nej tak til motorløbet, siger teknik- og miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen (EL).

- Sådan et motorløb vil skabe alt for mange gener for København. Både i form af støj og luftforurening, og byen vil være spærret af i mange dage.

https://www.dr.dk/nyheder/regionale/hovedstadsomraadet/koebenhavnske-bor...

Trond Meiring, Katrine Damm, Herdis Weins, Hanne Ribens og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Anker Nielsen

- Vi støtter op om Formel 1 i Danmark, fordi det er en af verdens tre største sportsbegivenheder. Det vil være med til at brande Danmark som en åben nation, som en turistnation og som en grøn nation, siger Brian Mikkelsen.

Grøn nation?
Dyt båt...

Trond Meiring, Katrine Damm, Hans Larsen, Herdis Weins, Hanne Ribens, Eva Schwanenflügel og Grethe Preisler anbefalede denne kommentar

For første gang nogensinde har København muligheden for at få et arrangement med format - og så rykker alle formørkede, indsnævrede tågehorn ud...!

Ja, @Anken Nielsen, Formel 1 har betydet enormt meget for udviklingen af sikre og benzinøkonomiske biler.

Eva Schwanenflügel

Jens Winther,
Det er ret latterligt at et motorløb i de Københavnske gader skulle fremme miljøet ;-)

Anker Nielsen, Nanna Kinch og Hans Larsen anbefalede denne kommentar
Kim Folke Knudsen

Hvorfor er det så forfærdeligt med et motorløb i København ? Le Mans, Nürburg Ring, Hockenheim. Sebastian Vettel, Michael Schumacher. Der er mange borgere med benzin i blodet, som glæder sig ved synet af et Formel 1 løb. Drenge bliver til mænd ved synet. Det publikum er tilstede i Danmark. Giv det en chance og åbn for et Formel 1 løb i Københavns gader. Der er ikke tale om en permanent installation. De borgere, som ikke er racerinteresserede, det må de kunne overleve det her løb. Tag en cykeltur og kør ud på Amager Fælled. Jeg glæder mig personligt til at overvære et kommende Formel 1 løb i København. Miljødiskussionen hører ikke hjemme i det her spørgsmål. Det er et spørgsmål om glæden ved motor og køretøjer intet andet. Freude am Fahren ganz einfach.

@Eva Schwanenflügel - læs hvad jeg skriver, inden du kommenterer!

Formel1 - med de krav sporten stiller til bilerne - afføder en teknisk udvikling, som senere kommer (og er kommet) almindelige biler til stor gavn. Det gælder over en bred front: motorteknologi, materialeteknologi, aerodynamik, dæk, sikkerhed, køreegenskaber, energieffektivitet - og fx hybridteknologi (samtidig anvendelse af forbrændingsmotor og el-motor - og genvinding af bevægelsesenergi).

I sig selv forurener et Formel1-løb i kraft af, at der brændes benzin af. Men den forurening er betydningsløs i forhold til den forurening, som København tilføres fra busser, lastbiler, alm. biler og brændeovne. Og i den periode løbet foregår (2 timer) slipper beboerne for forurening med kræftfremkaldende partikler fra fx bybusser ;-)

Kurt Loftkjær

Store stævner

Der er store kræfter på spil, når det drejer sig om store stævner. Brian Mikkelsen, kommuner, kronprinsen og sportens verden, reklameverdenen og dermed TV vil med stor sikkerhed bakke op om sådanne begivenheder.

Se blot på Bagsværd Sø, hvor Københavns Kommune, Lyngby-Taarbæk Kommune, Gladsaxe Kommune, A.P. Møller Fonden, Bygge- og Anlægs Fonden under Kulturministeriet og finansieret af tipsmidler, Team Danmark og alle rosportsinstitutioner er parat til ødelæggende Hovedstadsregionens natur- og kulturperle for lidt opmærksomhed ude i verdenen.

Med dette vil jeg blot antyde at man ikke kan regne med rationelle betragtninger, når vores elitære ledere lugter opmærksomhed. Så er alt til fals - formentlig også hos Københavns overborgmester Frank Jensen.

Leif Kajberg, Eva Schwanenflügel og Trond Meiring anbefalede denne kommentar