Læsetid 3 min.

Kan Facebook fikses?

Hvert år deler Facebooks stifter Mark Zuckerberg sit nytårsforsæt. Og næsten hvert år har det handlet om hans personlige udvikling: Vær taknemlig, vær åben, lær et sprog. Men årets nytårsforsæt er overraskende omfangsrigt og rummer en bemærkelsesværdig oplysning: Facebook er gået i stykker
I år 2018 er Mark Zuckerbergs nytårsforsæt ’fiks Facebook’. Det er en bemærkelsesværdig indrømmelse. For hvis Facebook skal fikses, må det være fordi, det er gået i stykker.

I år 2018 er Mark Zuckerbergs nytårsforsæt ’fiks Facebook’. Det er en bemærkelsesværdig indrømmelse. For hvis Facebook skal fikses, må det være fordi, det er gået i stykker.

Eric Risberg

12. januar 2018

Mark Zuckerbergs nytårsforsæt plejer at imponere. De er mere ambitiøse end vægttab og vinterbad, og modsat de nytårsforsæt, vi andre forpligter os på, er Zuckerberg lykkedes med sine. Indtil nu.

Facebookchefens første offentlige nytårsforsæt var at gå med slips hver dag i 2009. Facebook var allerede dengang en ombejlet størrelse, men det var ikke desto mindre en succes uden en forretningsmodel. Derfor slipset som en daglig påmindelse om, at det mest presserende var at få styr på forretningen.

Han fandt sin forretningsmodel: datadreven annoncering. Den var så succesfuld, at den lagde navn til en ny økonomisk model: overvågningskapitalisme.

Efter 2009 fulgte bemærkelsesværdige, men dog også mindre forsæt, som tegnede billedet af en let excentrisk og målrettet ung mand:

– 2010: Lær mandarin

– 2011: Kun spise kød jeg selv har dræbt

– 2012: Skriv kode hver dag

– 2013: Mød en ny person hver dag

– 2014: Skriv et takkebrev hver dag

– 2015: Læs en bog hver anden uge

– 2016: Kod en AI-assistent

– 2017: Besøg alle delstater

 

Få adgang til hele artiklen og uafhængig kvalitetsjournalistik.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Eva Schwanenflügel
Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

David Joelsen

Her er én: FB kun en gang om ugen og bliv mindre neurotisk.

Lars Steffensen, Torben Arendal, Eva Schwanenflügel og Søren Kristensen anbefalede denne kommentar