Læserbrev

Kriminalitet og kæpheste

4. januar 2018

Informations Rasmus G. Svaneborg skrev den 28. december en artikel, »Frygten for kriminalitet stiger, selv om voldsniveauet er historisk lavt«, hvor man kan læse om det paradoksale i, at kriminaliteten falder, mens folks utryghed stiger.

I artiklen giver man plads til en vurdering af årsagerne fra de tre retsordførere Trine Bramsen (S), Peter Kofod Poulsen (DF) og Preben Bang Henriksen (V).

Mens sidstnævnte reflekterer over politikernes egne bidrag til dilemmaet, er Bramsen og Poulsen enige om, at løsningen må være mere og mere synligt politi.

Det kan undre, at Informations journalist lader de tos talestrøm få frit løb, når man betænker, at netop de to flittigt går i medierne for at tale kriminaliteten op for at fremme egne politiske kæpheste og dagsordner, hvad enten det drejer sig om strengere straffe, ghettokriminalitet eller mere politi, eventuelt til hest.

Det er muligt, at en del af løsningen kan være mere synligt politi, men måske også mindre politisk hysteri, hver gang anledning byder sig, og en mikrofonholder er i nærheden.

Jens Raahauge, København S

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Hans Larsen
  • Per Klüver
  • Katrine Damm
  • Eva Schwanenflügel
  • Christian Mondrup
Hans Larsen, Per Klüver, Katrine Damm, Eva Schwanenflügel og Christian Mondrup anbefalede denne artikel

Kommentarer

Kan man forestille sig at statistikken er fejlagtig, fordi politiet gør alt, hvad der står i deres magt for at tweake den, såsom at afvise anmeldelser?