Læserbrev

Politik, der styres af fornemmelser, er en farlig ting

Debat
23. januar 2018

Socialdemokratiet og Socialistisk Folkepartis ghettoudspil tager udgangspunkt i en masse argumenter, som på bedste vis forsøger at konstruere en virkelighed frem for at bevise en. De fortæller os, at vi står over for risici for at udvikle parallelsamfund, en lavere beskæftigelse og mere kriminalitet, hvis ikke vi snart gør noget.

Hverken Socialdemokratiet eller SF bakker det op med analyser, forskning, tal eller perspektiver omkring den historiske udvikling på området.

Men integrationen går godt. Hjarn von Zernichow Borberg, som er ekstern lektor ved Københavns Universitet, fortalte i begyndelsen af måneden til Politiken, at andelen af kriminelle, som er bosat i såkaldte ghettoer, er faldet fra 3,8 procent til 2,6 procent på ti år. På otte år er andelen af de 27-28-årige, der tager en videregående uddannelse, steget fra 12 procent til 20 procent.

Transport-, Bygnings- og Boligministeriet har fjernet fem boligområder fra deres såkaldte ghettoliste siden 2016 på grund af faldende kriminalitet. Faktisk står kun to ud af 23 boligområder på listen på grund af forhøjet kriminalitet.

Anna Piil Damm er professor i Økonomi ved Aarhus Universitet. Hun forstår ikke ideen med at rive boligområder ned. Hendes forskning peger i stedet på, at der ligefrem kan være en beskæftigelsesmæssig gavnlig effekt ved at lade ikkevestlige indvandrere bo som naboer.

Desuden delte Astrid Krag (S) for nylig en historie om det barske miljø, hendes mand er vokset op i på Facebook. Det er en fortælling om kriminalitet og voldelig børneopdragelse. Historien følges op af en artikel om partiernes ghettoudspil og ledsages ikke af aktuelle fakta. Historiens virkelighed findes givetvis stadig nogle steder, men man må ikke lade sin politik styre af 30 år gamle oplevelser.

 

Min mand voksede op i en ghetto. Den lokale folkeskole er nu lukket, fordi der stort set ikke var ét dansk barn tilbage...

Posted by Astrid Krag on Wednesday, January 17, 2018

Denne retorik har den ærgerlige konsekvens, at vi ikke længere kan diskutere andet end en politisk konstrueret fortælling om, hvordan det står til med integrationen i Danmark.

Lad os diskutere virkeligheden i stedet og komme den trussel mod videnssamfundet til livs, som Mette Frederiksen (S) og Astrid Krag står for i dag.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her