Læserbrev

Regeringen bør søge dialog om udflytning

Debat
25. januar 2018

Jeg har stor sympati og medfølelse for alle dem, der berøres af udflytning af statslige arbejdspladser. De fleste kender den nedtur af skuffelse og bekymring, der følger, når ens arbejdsplads flyttes, lukkes, afvikles – og man fyres. Og det hjælper ikke, at innovationsminister Sophie Løhde (V) kalder det indflytning – velsagtens for at få det til at lyde hyggeligt og glædeligt. Hverken indflytning eller udflytning er glædelig, når den er forårsaget af tvang.

Det ville klæde regeringen at vedgå over for de berørte medarbejdere, at den selv har skabt ubalancen i det danske samfund, som regeringen vil rette op på. Centraliseringer, nedlæggelser, flytninger, afviklinger af en lang række offentlige institutioner har stået på i årevis, og nu er det så medarbejderne i de udflyttede institutioner og styrelser, der skal betale regningen. Det er ikke fair.

Det burde også være rimeligt, at regeringen i stedet for denne meget diktatoriske fremfærd, søgte dialog med de berørte styrelser og nævn for at finde frem til de mest hensigtsmæssige placeringer og i det hele taget var lydhør over for kritiske spørgsmål og indsigelser. Det er vigtigt for de berørte medarbejdere – og for alle os skatteborgere, som betaler for det hele – at der er mening i flytningerne.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her