Læserbrev

Statsministeren lever i et parallelunivers

Debat
9. januar 2018

Danmarks statsminister brugte cirka halvdelen af sin nytårstale med at tale om nedlæggelse af ghettoer og parallelsamfund: Der er sorte huller på danmarkskortet. Her er det ikke normalt, at forældre går på arbejde. De får i stedet penge fra kommunen eller laver kriminalitet. Parallelsamfund, hvori mange mennesker med samme problemstillinger klumper sig sammen. Her opstår en modkultur og en negativ spiral.

Det er generaliseringer, der vil noget!

I Enhedslisten er vi imod ghettolister, da det i høj grad stigmatiserer mennesker, der bor i bestemte områder. Man tiltrækker ikke ressourcestærke borgere til ghettoerne med et ghettostempel. Man løser ikke problemerne ved at køre en bulldozer gennem ghettoen, bryde betonen op, opføre nye boliger og tvangsflytte beboere ud i områder, hvor der bor mere ressourcestærke familier.

En udflytning/genhusning af beboere fra ghettoer til boligområder, hvor der bor folk med højere indkomster og bedre uddannelser, vil ikke gøre det nemmere for beboerne fra de ’sorte huller’. Her vil de også føle sig stigmatiserede og utilpassede, fordi de ser levestandarden og de økonomiske forhold hos de bedrestillede naboer. De vil igen søge sammen med folk, der ligner dem selv.

I stedet bør man først løse de socioøkonomiske problemer for disse mennesker. Såsom arbejdsløshed og manglende uddannelse. Give folk anstændige levegrundlag.

Statsministerens nytårstale 2018 fremstår derfor som endnu en peptalk, hvor det overordnede mål, for mig at se, er at sætte befolkningsgrupper op mod hinanden: flygtninge/indvandrere og utilpassede folk fra ghettoerne over for den øvrige befolkning. Smart, for dermed sløres andre store samfundsproblemer.

I det mindste slap vi for at høre om statsministerens store passion for Matador. Godt nytår.

Helle Nielsen er folketingskandidat (EL) i Randers

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Rune Rasmussen

Statsministeren er en mand, der taler om, at man kan få et par sko for 2000 kroner, ergo er han en mand helt ude af kontakt med en daglig virkelighed, masser af mennesker færdes i. Han sælger et virkelighedsbillede for at få stemmer. Intet andet. Det er et show for at beholde magten.

Eva Schwanenflügel

Rune Rasmussen,
Ja, den bemærkning om skoene glemmer man aldrig.. Der skød statsministeren lige sig selv i foden ;-)
Ligesom man heller ikke foreløbigt glemmer udtalelsen om, at han aldrig ville være "statsminister for enhver pris", hvor vi gang på gang har måttet sande, at det stik modsatte gør sig gældende.
Ikke at jeg på nogen måde begræder, at man bliver nødt til at opgive både historiske skattelettelser og paradigmeskifte på udlændingeområdet, tværtimod :-)

John Hansen, Niels Duus Nielsen og Rune Rasmussen anbefalede denne kommentar