Læserbrev

DR sendte om meget andet end Prins Henrik

Prins Henriks død blev topprioritet i døgnet efter, men både Vinter-OL, regionale nyheder og andre historier blev også dækket på DR's radiokanaler.
Debat
20. februar 2018

Naturligvis skal en leder i Information trække pointerne skarpt op. Men fredag (»Royalt selvsving på tv«) fik den måske lige lovlig meget.

Om DR’s radiodækning af Prins Henriks død stod der, at der i døgnet efter meddelelsen fra hoffet onsdag morgen »stort set ikke var en anden nyhed at opdrive på radio eller tv«, og at »man måtte ty til nettet for at blive orienteret om den øvrige verden«.

Det er ikke helt sandt. Selvfølgelig topprioriterede DR’s radiokanaler dødsfaldet i onsdags. Men fra kl. halv seks og hele morgenen – og hele eftermiddagen – var der regionale nyheder på Danmarks største radiokanal, P4.

Her kunne lytterne i hovedstadsområdet også høre om bl.a. snyd med offentlige midler for over 13 millioner kroner i Gribskov Kommune, mens de fynske lyttere også kunne følge med i historien om bandemedlemmer anholdt for skud og om rekruttering af nye elever til SOSU-uddannelsen på Fyn.

Efter middag begyndte radioaviserne på P1, P3 og P4 at dække andre historier. Ud på eftermiddagen fortalte de større fladeprogrammer på P1, P3 og P4 om alt fra litterære sammenstød mellem forfattere og filmfolk, den britiske udenrigsministers Brexit-tale, anklagemyndighedens anke i sagen om delte sexvideoer til kærlighedserklæringens kunst som den udøves i Japan, Iran og Syrien og om vandmanglen i Sydeuropa.

Og for de lyttere, der ønskede nyheder fra Vinter-OL, var P3 sport på banen fra klokken 13. Så jo, selvfølgelig blev Prins Henriks død topprioritet i onsdagens radioudsendelser. Alt andet ville have været utænkeligt. Men at »der stort ikke var andre nyheder at opdrive på radio«, det skal man næsten have holdt sin radio slukket for at have oplevet.

Thomas Buch-Andersen, kanalchef P1, København

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

John Christensen

Nu kan man endda tilføje, at "DR´s royale selvsving" når dagen i dag er omme - har varet i en uge!
Få nu strøet den aske, og lad os komme videre.

Der er ikke i den forgangne uge lagt en buket ved Amalienborg og Fredensborg, uden at giveren er blevet interwiewet.
Rent følelsesporno, hvor alle sejl er sat!

Dorte Sørensen

Thomas Buch-Andersen godt at du selv mener at DR og P1 gik for langt i jeres dækning af Prins Henriks død.
Men kan I ikke lave et Fakta tjek på sagen og gøre mere ud ad om ikke prinsen også er gået forlangt, når han ikke selv ønskede at opfylde sine forpligtigelse med en statsbegravelse i Roskilde.

PS: Er I ikke også gået for langt i jeres dækning af stjerner fra en international madanmelder - tænk at fx. Orientering også skal have det med som stof?