Læserbrev

Hvad får børn ud af at tvinge forældre til at blive sammen?

Forhandlingerne om en ny lovpakke på skilsmisseområdet har udviklet sig i en absurd og unødvendigt langtrukken retning. LA snakker om veto, DF vil genindføre tvunget separationsperiode, og S vil ikke lave en aftale uden DF, fordi der skal være bred enighed
Debat
3. februar 2018

Forhandlingerne om en ny lovpakke på skilsmisseområdet har udviklet sig i en absurd og unødvendigt langtrukken retning. Der er ingen reelle forhandlinger. Sådan har det været i flere måneder, og det er kun i pressen, der bliver talt om uenighederne.

Det er uholdbart. Vi skylder de mange børn, som kan komme i klemme i forældrenes konflikter at komme tilbage til forhandlingsbordet og komme videre.

LA snakker om veto, DF vil genindføre tvunget separationsperiode, og S vil ikke lave en aftale uden DF, fordi der skal være bred enighed. Det betyder, at Folketingets to største partier er klar til at gøre det sværere for voksne mennesker at skilles og komme videre i deres liv.

Jeg synes, vi skal tage ansvar og komme tilbage til det, forhandlingerne handler om. For det handler jo ikke om ægteskabslovgivning. Det handler om at få skabt et system, hvor vi i højere grad tager udgangspunkt i børnenes rettigheder, så de ikke bliver klemt i deres forældres konflikter.

Hvis bekymringen hos DF og S er, at ægteparrene ikke har overvejet det grundigt, når de bliver skilt, så lad os i stedet tilbyde dem hjælp til par- og familierådgivning inden skilsmissen. Men når de først har truffet beslutningen, skal de have lov til at komme videre. Både for børnenes og de voksnes skyld.

Børnene skal ikke både være i klemme i forældres og politikeres konflikter. Det er på tide at komme tilbage til forhandlingsbordet.

Trine Torp er familieordfører for SF.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her