Læserbrev

Fælles fodslag mod stress

Vi har overordnet et rigtigt godt arbejdsmiljø i Danmark, og det kan vi være stolte af. Tusindvis af handleplaner eller flere regler giver til gengæld ikke et bedre arbejdsmiljø. For ganske som vi ikke kan lovgive os til et fritidsliv uden stress, kan vi ikke lovgive os til et arbejdsliv uden udfordringer.
Debat
12. februar 2018

I Danmark har vi en lang tradition for at finde fælles fodslag på arbejdsmarkedets udfordringer. Arbejdsgiverne og fagbevægelsen har i mere end 100 år udtænkt utallige løsninger, der har flyttet samfundet i den rigtige retning.

Set i det lys er der en ærgerlig mangel på anerkendelse i FOA-formand Dennis Kristensen og HK-formand Kim Simonsens debatindlæg d. 1. februar i Information. Anerkendelse af de mange fælles projekter arbejdsmarkedets parter allerede driver for at holde fast i det gode psykiske arbejdsmiljø. Og anerkendelse af, at vi langt hen ad vejen allerede har et godt arbejdsmiljø i hverdagen på danske virksomheder.

Det vil vi fortsat kæmpe for at holde fast i, og det gør vi allerede, når det handler om stress og psykisk arbejdsmiljø. For også her er vejen til det sunde arbejdsliv brolagt med samarbejde og dialog.

Helt aktuelt sidder DA og LO sammen med Team Arbejdsliv og afdækker ny viden og udvikler nye værktøjer til de fælles samarbejdskonsulenter. Værktøjer, der skal styrke konsulenternes støtte til medarbejderne og ledelsen i deres fælles arbejde med trivsel og et godt psykisk arbejdsmiljø ude på virksomhederne.

Også i Branchefællesskabet for Arbejdsmiljø samarbejder alle arbejdsmarkedets parter om at lave helt konkrete værktøjer til ledere og arbejdsmiljørepræsentanter. Dermed ved de præcis, hvordan de kan samarbejde om at forebygge den del af stress, som kan have rod i arbejdsmiljøet.

Vi har overordnet et rigtigt godt arbejdsmiljø i Danmark, og det kan vi være stolte af. Tusindvis af handleplaner eller flere regler giver til gengæld ikke et bedre arbejdsmiljø. For ganske som vi ikke kan lovgive os til et fritidsliv uden stress, kan vi ikke lovgive os til et arbejdsliv uden udfordringer.

I stedet kan vi gøre det, vi – arbejdsmarkedets parter – har gjort i mere end en menneskealder – tale sammen og finde fælles løsninger.

Pernille Knudsen er viceadministrerende direktør hos Dansk Arbejdsgiverforening

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her