Læserbrev

Den fagre ungdom

Skolereformer og sociale medier skaber en preskultur, hvor der ikke er plads til afslapning, fest og farver, som ellers er vigtige pusterum i den daglige trivsel.
13. februar 2018

Debatten om unges trivsel tegner et billede af en presset ungdom. Opråbene kommer fra fagfolk, medier og ikke mindst indlæg fra de unge selv. Der peges på, at skolereformer og sociale medier skaber en preskultur, som fører til patologier.

Samtidige ser vi, at unge drikker mindre og er blevet mere »fornuftige«. Tiden, hvor drukweekender startede torsdag, og fraværet i gymnasium var balanceret præcis på ti procent, er slut. Nu er det cool at være flittig.

Alligevel fornemmer man en opgivende attitude blandt unge i dag. Det lader til, at der ikke kan ændres på de strukturelle forhold, der gør sig gældende på studiet og på de unges job. Det er selvfølgelig flertallet i Folketinget, der laver lovene, men unge kan præge retningen i samfundet. Ikke mindst kan de præge forholdet til hinanden.

De kan vælge en livsbane, hvor der er plads til afslapning, fest og farver. I 1990’erne og 2000’erne var der plads til Beverly Hills 90210, drukture til Ibiza og torsdagsbar. Det gør selvfølgelig ikke livet fuldendt, men de små pusterum er vigtige for trivsel i hverdagen.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu