Folk

FOLK

Debat
24. februar 2018

Korrupte

Danmark er ikke længere det mindst korrupte land i verden, viser det nyeste indeks. New Zealand har for første gang siden 2012 slået Danmark. Men kvotekongers donationer og sommerhusture til Løkkes fond er selvfølgelig bare en privat sag.

Mørklæggere

Placeringen skyldes ifølge Transparency Danmark også mere lukkethed i forvaltningen. Egentlig skulle der åbnes op med offentlighedsloven, men nu ser der ud til at være mere mørklægning på vej. Men justitsminister Søren Pape (K) er ren.

Gaveglade

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) er også ren. Med gratis koncertbilletter for op til 20.000 kr. har Trolex det seneste år bare undersøgt beskæftigelsesforholdene i musikbranchen. Og så er der jo lidt mere gang i Metallica end OK18.

Lobbyister

Private gaver er ikke det eneste problem. Også den private partistøtte og lobbyisme er mørklagt.

»Hvor går grænsen mellem netværk og favoritisme henne?« spørger Transparency Danmarks talsperson.

Hvad ingen ved, har ingen ondt af.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her