Læserbrev

Internetforbud er et teknologisk tilbageskridt

Et internetforbud til eksamen i gymnasiet virker som en kollektiv afstraffelse.
Debat
7. februar 2018

Alle kan ganske vist blive enige om, at eksamen skal afspejle virkeligheden, men hvad denne virkelighed er, er der åbenbart uklarheder om. Når vores kære undervisningsminister udtaler, at eksamen i gymnasiet skal foregå uden internet i den nærmeste fremtid, er det et underligt paradoks, da teknologien uden tvivl kun kommer til at udvikle sig yderligere i fremtiden. At forbyde internet til eksamen er som at gå tre skridt baglæns helt frivilligt og for hvad?

Riisagers argument bygger på et ønske om mindre snyd til eksamen, hvilket hun ikke er ene om, tværtimod. Internettet giver bedre muligheder for at snyde, men eleven, som bevidst vælger at bøje reglerne, finder nok en anden vej, og forbud har aldrig stoppet en snydende elev – heller ikke før internettets opblomstring.

Det virker en smule som kollektiv afstraffelse, når Riisager foreslår dette internetforbud, da vi elever nu tvinges til at bruge tid på at terpe bøjninger og lignende i stedet for at fokusere på fagenes dybde. Det er misvisende at bedømme på udenadslære, når hverken undervisningen eller fremtidige arbejdsopgaver er bygget på KUN dette.

Jeg må altså erklære mig uforstående over for Riisagers ønske om at trække den teknologiske udvikling tilbage, som giver plads til yderligere faglighed, blot for at undgå den uundgåelige snyd.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her