Læserbrev

Lejerne i almene boliger betaler ekstra til kampfly

Det er dybt skuffende, at lejerne i de almene boliger ikke får nedsættelse af husleje, men i stedet skal betale ekstra til de nye kampfly i forsvarsforliget
Debat
22. februar 2018

I forsvarsforliget er det fastlagt, at besparelsen ved at omlægge lån i almene boliger til lån med en statsgaranti skal gå til at finansiere forsvarsforliget.

Et lovforslag om omlægning af 90 procent af lånene i de almene boliger er efter den offentlige høring på vej til Folketinget. Nu har forsvarsforliget kortsluttet debatten.

Omlægningen af lånene bør komme lejerne i de almene boliger til gode. Når lånene er fuldt omlagt, kan det give en samlet besparelse på 1,6-1,7 milliarder om året. Det kunne give en huslejenedsættelse på 2.800-3.000 kroner om året i gennemsnit for de almene boliger.

Socialdemokratiet har tidligere meldt ud, at det ville øremærke 500 millioner kroner fra de billigere lån til at sænke huslejen med cirka 8.000 kroner om året i almene boliger opført efter år 2000. Det er dybt skuffende, at lejerne i de almene boliger ikke får nedsættelse af husleje, men i stedet skal betale ekstra til de nye kampfly i forsvarsforliget.

Enhedslisten vil prioritere de almene boliger. Nedsættelse af huslejen vil gøre de almene boliger endnu mere attraktive og styrke boligområderne. Og vi er åbne over for, hvordan en huslejenedsættelse bedst fordeles. Det er meget skuffende, at Socialdemokratiet, Radikale, DF og regeringen gennem forsvarsforliget vil tage pengene fra lejerne for at finansiere øgede udgifter til kampfly.

Søren Egge Rasmussen, Enhedslistens boligordfører

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Jørgen Wind-Willassen

Blot til orientering.
Skattebetalingen (værdi af egen bolig samt ejendomsskat) for et pænt parcelhus på vestegnen i Rødovre udgør for tiden omkring 4000 kr - om måneden.
Det svarer nogenlunde til den månedlige husleje i området for en lejlighed på 60 m^2
Betaler gerne dette til fællesskabet, men hold nu op med klynkeriet.
At man så også lige skal købe huset til 4 mio og vedligeholde det, snakker vi ikke om her.

Peter Beck-Lauritzen

JW-W; Skattebetaling er en ting, boligfinansiering noget andet, og sidstnævnte har du også gavn af ved finansieringen af huskøbet, p.t. med den lave rente. Lejeboliger betaler også ejendomsskat og husleje, plus at staten allerede har "hugget" mange penge fra den almene boligfond. Så derfor kunne staten godt kompensere lejeboligerne i denne omgang, med statsgarantien, i stedet for at bruge dette provenu til finansiering af kampfly! Lad "America first"-Trump selv beholde "skidtet".