Læserbrev

Er der så langt mellem EL og S?

Dialogen med Enhedslistens Johanne Schmidt-Nielsen (JSN) om Socialdemokratiets udlændingeudspil er nyttig – for jo mere vi skriver sammen, desto mere substans
Debat
26. februar 2018

Dialogen med Enhedslistens Johanne Schmidt-Nielsen (JSN) om Socialdemokratiets udlændingeudspil er nyttig – for jo mere vi skriver sammen, desto mere substans.

Jeg vil derfor kort svare JSN: Modtagecenteret behøver ikke at være under dansk jurisdiktion, og Danmark skal selvfølgelig overholde de internationale konventioner. Modtagecentret skal tilrettelægges, så det overholder dansk ret og internationale regler, og asylsagsbehandlingen skal være i overensstemmelse med danske standarder og retssikkerhed.

Vi sender ikke nogen hjem eller til et modtagecenter, hvor de risikerer at blive udsat for overgreb eller forfølgelse. Derfor har blandt andet Institut for Menneskerettigheder og eksperter – du nævner selv Thomas Gammeltoft Hansen – også bekræftet, at vores forslag ikke er i strid med de internationale konventioner. Og derfor er vores model også milevidt fra den australske model.

Vores model forhindrer ikke, at der samtidig bliver arbejdet på at forbedre og udvikle asylsystemer rundt omkring i verden, så en flygtning ikke skal rejse jorden rundt for at finde beskyttelse. FN skal kompenseres økonomisk, ligesom vi vil tage imod flere kvoteflygtninge i Danmark og hjælpe flere flygtninge i nærområderne, selv om nogen påstår det modsatte. At vi først vil tage kvoteflygtninge, når vi har oprettet et modtagecenter, står der heller ikke i vores udspil.

Vi vil heller ikke skære i udviklingsbistanden. Tværtimod anviser vi en vej til, at Danmark igen kan hæve udviklingsbistanden. For ved at flytte asylbehandlingen til et modtagecenter uden for Europa, kan vi frigøre ressourcer herhjemme, der kan prioriteres til en øget indsats i nærområderne og på udviklingsbistanden. På den måde kan vi øge Danmarks samlede udviklingsbistand i forhold til det nuværende niveau og hjælpe flere i nærområderne, end vi gør i dag.

Christine Antorini, MF, Socialdemokratiet

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Eva Schwanenflügel

Christine Antorini,
Al respekt for dine og Socialdemokratiets synspunkter, men som min gamle far ville have sagt:
I er sol-og-vår mænd uden andet indhold end tomt pral.
Hvornår kommer der en løsning på det lovindgreb I lavede overfor lærerne ?
Hvornår ophæver Socialdemokratiet kontanthjælpsloftet og reformen af førtidspension-og fleksjobreformen ?
Hvornår stiller Socialdemokratiet sig atter igen på den almindelige befolknings side ?
Og hvornår anerkender I at ulighed er et voksende problem vi må håndtere langt ud i fremtiden ?
Et politisk problem, der ikke anerkendes.

Hans Larsen, Lise Lotte Rahbek, Flemming Berger og Ebbe Overbye anbefalede denne kommentar