Læserbrev

Stigning i antallet af hjemløse

VLAK-regeringen har undergravet de gode intentioner ved at skære i de udsattes indtægt ved at indføre kontanthjælpsloft og ungeydelse, så de ikke kan få deres hverdag til at hænge sammen
5. februar 2018

I Esbjerg var der 174 hjemløse ved den seneste optælling fra 2017, hvilket er en stigning på 31 procent i forhold til sidste optælling i 2015. Det viser en ny optælling foretaget af SFI.

I Fredericia var stigningen på 65 procent, i Horsens 24 procent og i Nyborg 41 procent. Tallene fra en hel stribe provinsbyer viser, at det barske gadeliv ikke længere er forbeholdt storbyerne.

Der er udsatte alle steder, og stigningen ser vi i provinsen og blandt de unge, fortæller Jan Sjursen, formand for Rådet for Socialt Udsatte, til avisen Søndag Danmark.

VLAK-regeringen har undergravet de gode intentioner ved at skære i de udsattes indtægt ved at indføre kontanthjælpsloft og ungeydelse, så de ikke kan få deres hverdag til at hænge sammen, siger formanden. Lige meget hvor meget man pisker, kontrollerer og skærer i deres ydelser, så nytter det ikke. I stedet vender de ryggen til systemet, og lever af at sælge stoffer, stjæle eller prostituere sig.

Er det i orden at der er hjemløse i et rigt land som Danmark? Det er en meget sørgelig udvikling.

Rune Olsen, Kastrup

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Toke Kåre Wagener
  • Per Klüver
  • Bjarne Bisgaard Jensen
  • Ebbe Overbye
  • Eva Schwanenflügel
  • Henning Kjær
  • Carsten Svendsen
  • Lise Lotte Rahbek
  • Peter Wulff
Toke Kåre Wagener, Per Klüver, Bjarne Bisgaard Jensen, Ebbe Overbye, Eva Schwanenflügel, Henning Kjær, Carsten Svendsen, Lise Lotte Rahbek og Peter Wulff anbefalede denne artikel

Kommentarer

Eva Schwanenflügel

Svaret er selvfølgelig, at nej, der burde ikke være nogen hjemløse i et rigt land som Danmark. Det er helt i hampen..
De svageste lider under den tiltagende, usolidariske ligegyldighed, hvormed de folkevalgte vender det blinde øje til deres problemer.
Og det kan vi sgu ikke være bekendt !!

Slettet Bruger

Jeg tror det går efter planen. Efter år med skattelettelser og stramninger, er man nærmere ønskesamfundet, hvor hattedamer og anstændige borgerlige kan glæde sig over at give en skilling til nogle trængende, som de måtte finde værdige nok. Og for politikere en fin mulighed til at fiske stemmer med facebook indsamlinger.

Eva Schwanenflügel, Bjarne Bisgaard Jensen og Lise Lotte Rahbek anbefalede denne kommentar
Jørn Erikstrup

Fattige menneskers største problem er at de har for få penge.
Så lad os dog give dem penge, for penge har vi nok af!
Sultne menneskers største problem er at de har for lidt mad.
Så lad os dog give dem mad, for mad har vi nok af!
Hjemløse menneskers største problem er at de har for lidt tag over hovedet.
Så lad os dog give dem det. Vi har ca. 2 ledige boliger for hver hjemløs!

Eva Schwanenflügel og Bjarne Bisgaard Jensen anbefalede denne kommentar
Henrik holm hansen

jeg kører lastbil og er der noget vognmænd /speditører kan bruge så er det chauffører der er skilt med en del dyr gæld og ny forelsket i kæreste som elsker at shoppe ideen med at ansætte denne chauffør en arbejds villig penge hungerne person som nemt kan presses til det umenneskelige og med lidt god vilje kan det sammenlignes med vlak s stress plan for de udsatte med den forskel at som Jan rigtigt påpeger de vender ryggen til samfundet udfra devisen samfundet vil mig ikke