Læserbrev

Danskernes sundhed: Hellere boldspil end løftede pegefingre

Danskere bruger for meget tid på sidde stille. det er vigtigt at spise sundt, holde igen med alkohol og bevæge sig. Men tvang virker ikke, det drejer sig om at stimulere mennesker, som er uvante med idræt, og regeringen skal tage idrætsforskningen alvorligt
13. marts 2018

»Mere end tre ud af fire danske mænd og kvinder sidder stille mere end otte timer om dagen, og vi er nu der, hvor mere end halvdelen af danskerne er overvægtige.«

Sådan lyder et par af konklusionerne i den omfattende undersøgelse fra Sundhedsstyrelsen – Den Nationale Sundhedsprofil – der udkom tidligere på ugen.

Det går altså den helt forkerte vej.

Sådan burde det ikke være i et rigt og veludviklet velfærdssamfund som det danske, for vi ved jo godt, at det er vigtigt at spise sundt, holde igen med alkohol og bevæge os.

Det er afgørende for vores helbred, men også for at samfundets sundhedsudgifter ikke løber løbsk. Penge til diabetesbehandling og følger af fedme er alt andet lige bedre givet ud til børnehavepædagoger og personale på plejehjem.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Lise Lotte Rahbek

Selvfølgelig bør regeringens udvalg også konsultere idrætsforskningen.
Personligt er jeg bare ved at være så eftertrykkeligt stopfodret med alle de ting som borgerne skal og bør, om det så er idræt, fedtnisse, holdspil, løb, cykling eller hvad det nu skal være i denne måned.

PS. Holdspil kræver, at der er mulighed for at spille på samme tidspunkt som de andre deltagere. Det er en af de største hindringer for holdspil for voksne.