Klumme

Enten er Danmark det bedste land i verden at være kvinde i. Eller også er det et tilbagestående og ultrapatriarkalsk samfund

I Danmark findes der en dyb splittelse mellem dem, der synes, at Danmark er et af verdens mest ligestillede lande, og dem, der synes, at Danmark er et patriarkalsk samfund. Det viser reaktionerne på The New Yorkers artikel om mordet på Kim Wall
På kvindernes internationale kampdag bragte det amerikanske magasin The New Yorker enartikel om mordet på Kim Wall, skrevet af den danske journalist Anne Mette Lundtofte. Artiklens gennemgående pointe er, at reaktionen på mordet kan kædes sammen med dansk misogyni.

På kvindernes internationale kampdag bragte det amerikanske magasin The New Yorker enartikel om mordet på Kim Wall, skrevet af den danske journalist Anne Mette Lundtofte. Artiklens gennemgående pointe er, at reaktionen på mordet kan kædes sammen med dansk misogyni.

Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

13. marts 2018

Det kilder ofte i maven på en journalist, når muligheden byder sig for at skrive en historie, hvor virkeligheden ikke er, som man troede. Når ’de gode’ pludselig er de dumme svin eller omvendt.

De seneste år har man kunne læse en del artikler i anerkendte internationale medier som The Guardian, The New York Times og Washington Post, der bruger netop det greb i deres dækning af Danmark. De bygger på overraskelsen over, at velfærdseventyrlandet Danmark, det mest lykkelige og hyggelige sted i verden, også kan stå bag hårde udlændingestramninger, mord på babygiraffer i Zoo og kvindehad.

I sidste uge, på kvindernes internationale kampdag, bragte det amerikanske magasin The New Yorker en sådan artikel om mordet på Kim Wall, skrevet af den danske journalist Anne Mette Lundtofte. Artiklens gennemgående pointe er, at reaktionen på mordet kan kædes sammen med dansk misogyni. Det samme gælder de ifølge Lundtofte få #MeToo-afsløringer i dansk kontekst.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Niels Duus Nielsen
  • Jesper Harder Søndergaard
  • Lillian Larsen
  • Michael Svennevig
  • Eva Schwanenflügel
Niels Duus Nielsen, Jesper Harder Søndergaard, Lillian Larsen, Michael Svennevig og Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der kan ikke kommenteres