Læserbrev

Fogh bør feje for egen dør, inden han udlægger historien

Ifølge Danmarks tidligere statsminister er strømmen af flygtninge over Middelhavet en konsekvens af vores indgreb i Libyen
Debat
22. marts 2018

Donald Trump havde en pointe, da han påstod, at USA havde skabt Islamisk Stat i Irak. Fejlagtigt påstod han dog, at præsident Obama var kreatøren. Det var nu engang lederen af koalitionen af villige, præsident George W. Bush.

Nu er en anden af de villige blevet ramt af klarsyn: Anders Fogh. Ifølge Danmarks tidligere statsminister er strømmen af flygtninge over Middelhavet en konsekvens af vores indgreb i Libyen, hvor oberst Muammar Gadaffi blev fjernet. Men destabiliseringen startede tidligere – da koalitionen af villige med den overvillige Fogh blandt de ivrigste gik ind i Irak.

Kreativ historiebogføring, ja, men lad lige pointerne og deres forløbere stå et øjeblik. De, der hærges mest af terror, og som især hænger på de flygtningestrømme, som vores villige statsminister Fogh lagde grunden til, er de nationer, der var imod de villiges invasion i Irak.

Jens Raahauge, København S

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Philip B. Johnsen

@Jens Raahauge
Politikere mfl. der bygger deres politik og forståelse af verden på en økonomisk løgn om forbrugsdrevet økonomisk vækst på olie, gas og kul afbrænding er rentabel, kan ikke udtale sig kvalificeret om migration.

Eva Schwanenflügel, Tommy Clausen og Kim Folke Knudsen anbefalede denne kommentar