Folk

FOLK

Debat
2. marts 2018

Anders Krab-Johansen

»Nu kommer der ikke mere tumult,« lovede Berlingske-bossen, just som han havde fremlagt sin nye strategi for »en dramatisk og gennemgribende digital forvandling« – koncernchefkodesprog for dansk dagbladsverdens største afskedigelsesrunde siden massefyringerne af typografer i 1977 ...

Anders Krab-Johansen II

Koncernchefen ser en tryllestøvsvision bag spareøvelsen: Det Berlingske Hus kan på én gang skille sig af med 93 medarbejdere ud af 881 og opnå »digital førerstilling« for alle husets titler »inden årets udgang«. Men måske er tumulten og dramatikken kun lige begyndt …

Marianne Fjalstrup

»Som at smide et bankende hjerte uden for døren.« Sådan lyder Berlingske Media-tillidskvindens førstehåndsoplevelse af den akt i dramaet, der går ud på at outsource sidelayoutet af Berlingske og BT til en ekstern virksomhed. Det trækker op til konflikt, men hvilken?

Rasmus Skat

Arbejdskampe vindes næppe uden intakt indre solidaritet. BTMX, der rammes hårdest af spare-øvelsen har nedlagt arbejdet i »chok« over at miste hver tredje kollega, oplyser tillidsmanden. Berlingskes strejke varede dog kun en dag, mens Weekendavisen slet ikke gad at strejke.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her