Folk

FOLK

5. marts 2018

Femipatrioter

Et ligestillingsråd under Tysklands familieministerium anbefaler nu, at »Deutschland über alles« omskrives, så den bliver kønsneutralt korrekt. Vaterland skal således blive til Heimatsland, og »brüderlich mit Herz und and hand« til »couragiert mit Herz und Hand«.

Femipatrioter II

Det sker ifølge Bild am Sonntag under henvisning til, at man i Østrig med held allerede har foretaget sådanne skridt. Således er strofen »Heimat bist du großer Söhne« blevet til »Heimat großer Töchter und Söhne«, således at også nationens stolte døtre betænkes ...

Femipatrioter III

Også den seneste revision af den canadiske nationalsang, »O Canada«, indskriver sig i tendensen. I sidste måned besluttede senatet, at anden linje, hvor man før sang »in all thy sons command«, nu skal lyde »in all of us command«.

Femipatrioter IV

Danmarks nationalsang besynger »mænd og raske svende«, men også »ædle kvinder, skønne møer« er næppe i fare for kønspolitisk revision, med en mulig undtagelse af sidste linje:

»Hil hver en danneborger, som virker, hvad HAN kan.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer