Folk

Folk

17. marts 2018

Bettina Jensen I

Rigspolitiet har meldt tidligere afdelingschef Bettina Jensen til politiet. Det sker ifølge BT, efter en revisionsrapport fra PWC har fundet flere kontrakter på konsulentydelser, der tyder på at være indgået på baggrund af tætte relationer.

Bettina Jensen II

PWC har bl.a skullet fastlægge hvorvidt, der var tale om en tæt venskabelig relation. I et tilfælde med en it-konsulent, der blev hyret for 407.000 kroner, fandt PWC, at Bettina Jensen havde aftalt private middage og udvekslet feriebilleder med konsulenten.

Lovbrydere

Det er dog ikke kun Bettina Jensen, der har forklaringsproblemer. Rapporten viser, at politiet har problemer med at dokumentere, at udbudsreglerne er overholdt ved indkøb for i alt 2,5 milliarder kroner i perioden fra 2013-2016.

Jens Henrik Højbjerg

Rigspolitichef Jens Henrik Højbjerg tager »på det kraftigste afstand« fra fundene i konsulentrapporten. »Politiet skal være et forbillede, når det kommer til overholdelse af love og regler,« siger han ifølge b.dk. Umiddelbart en god ambition.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Eva Schwanenflügel
Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Torben Lindegaard

@Sebastian Gjerding

Det er helt utroligt, at Rigspolitiet bare har kunne ignorere reglerne om offentligt udbud i så gigantisk omfang - kr. 2.5 mia !!

Det siger en hel masse om Konkurrence- & Forbrugerstyrelsen.