Folk

FOLK

31. marts 2018

Socialdemokrater

Bjarne Corydon blev offentligt kendt som Svend Auken-socialdemokrat, derpå stabschef hos Helle Thorning-Schmidt og siden, fra 2011-15, hendes finansminister, som sprængte SRSF-regeringen ved salg af DONG-andel til amerikansk investeringsbank.

Afhoppere

Efter at Thornings regering blev dumpet af vælgerne i 2015, hoppede Bjarne Corydon ud af Folketinget for at blive ’global direktør’ i det amerikanske konsulentfirma McKinsey. To år senere meddelte Corydon, at han også er hoppet ud af Socialdemokratiet.

Chefredaktører

Hoppet ud af sit parti foretog Corydon, da han fra begyndelsen af dette år tiltrådte stillingen som adm. direktør og chefredaktør på den Bonnier-ejede danske erhvervsavis, Børsen, der traditionelt har en meget kritisk holdning til skatter af enhver art.

Læsere

Nu kan Børsens læsere glæde sig over Corydons udfoldelser i bladets ledere. Som f.eks. da han onsdag i sidste uge skrev om befolkningens tillid til magthavere, at den ikke længere kan tages for givet: »Den er tværtimod svindende over for alle magthavere.« Åh, jo.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Lise Lotte Rahbek
  • Eva Schwanenflügel
Lise Lotte Rahbek og Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Torben Lindegaard

@David Rehling

Vi skal lige have med, at Politikens Hus ejer 49,9% af Børsen, så der hænger altså lidt Svend Auken-socialdemokrat ved - hvilket selvfølgelig må beklages.