Folk

FOLK

Debat
14. marts 2018

Amber Rudd

Giftangrebet på den tidligere russiske spion Sergej Skripal får nu den britiske indenrigsminister, Amber Rudd, til at åbne en bredere undersøgelse. Myndighederne skal nu undersøge 14 drab, som de hidtil har afvist skulle have forbindelse til Rusland.

Alexander Perepilithnij I

Det er særligt Buzzfeed som har afdækket de mistænkelige dødsfald i Storbritannien. En af dem er finansmanden Alexander Perepilithnij som døde efter at have været ude at jogge i 2012. En række amerikanske kilder har peget på, at han blev forgiftet.

Alexander Perepilithnij II

Den russiske finansmand havde ifølge Buzzfeed modtaget trusler efter at have udtalt sig om skattefusk i milliardklassen begået af korrupte russiske embedsmænd. Oprindeligt havde han været med til at hvidvaske pengene selv.

Boris Berezovskij

Ni andre mistænkelige dødsfald drejer sig om en kreds af personer omkring oligarken Boris Berezovskij, der blev fundet hængt i 2013. Britisk politi mente dengang, at det var selvmord, mens amerikanske efterretningskilder koblede det til Rusland.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Torben Lindegaard

@Sebastian Gjerding

Det er nok derfor de korrupte ledere i Danske Bank holder tand for tunge efter at have hvidvasket penge i den lettiske filial for bl. a. Putins fætter.

Det kan de også roligt gøre - vores bagmandspoliti har ikke en chance for at få dem dømt for noget som helst vedrørende hvidvask af sorte russiske penge.
Danske Bank vil kunne møde op med en så voldsom række stjerneadvokater til stjerne honorarer, at enhver statsadvokat vil tabe pusten allerede inden sigtelsen er formuleret.