Kommentar

Forhandlingerne om barberingen af DR minder om Hjallerup Marked

Medieforligsforhandlingerne handler om licens og DR. Men de burde i langt højere grad handle om den samlede offentlige investering i og støtte til journalistik og publicisme
Blandt andre er kulturminister Mette Bock (LA) er tavs i forhold til det kommende medieforlig, men finansordførerne for både Dansk Folkeparti og Liberal Alliance fortæller samstemmende, at de har medieforhandlet siden jul. Det er et billede på, hvordan forhandlingerne er flyttet fra kulturministeriet til finansministeriet, skriver mediekommentator Lasse Jensen.

Blandt andre er kulturminister Mette Bock (LA) er tavs i forhold til det kommende medieforlig, men finansordførerne for både Dansk Folkeparti og Liberal Alliance fortæller samstemmende, at de har medieforhandlet siden jul. Det er et billede på, hvordan forhandlingerne er flyttet fra kulturministeriet til finansministeriet, skriver mediekommentator Lasse Jensen.

Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

14. marts 2018

Forhandlingerne om medieforliget er gået ind i de afsluttende faser, og alt tyder nu på, at en central del af dansk mediepolitik er ved at blive et Hjallerup Marked.

Håbet om, at det politiske flertal vil give danske publicistiske medier forøget (økonomisk) styrke i kampen mod de fremstormende globale gribbe svinder hurtigt i denne tid. Det er godt nyt for Apple, Google, Facebook, Amazon og Netflix.

I de seneste dage og uger er det også blevet tydeligt, at medieordførere er sat på sidelinjen i slutspurten til fordel for de magtfulde finanspolitikere i regeringen såvel som i støttepartiet Dansk Folkeparti.

De afgørende forhandlinger finder ikke sted i Kulturministeriet eller blandt medieordførerne, men i Finansministeriet. Det er i de sidste dage blevet bekræftet fra flere sider – mandag i Dagbladet Børsen og fredag i MediaWatch. Medieordførerne og kulturminister Mette Bock (LA) er tavse, men finansordførerne for både Dansk Folkeparti og Liberal Alliance samstemmende fortæller, at de har medieforhandlet siden jul.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
 • Alle artikler på information.dk
 • Annoncefrit information.dk
 • E-avis mandag til lørdag
 • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

 • Bjarne Bisgaard Jensen
 • Anne Eriksen
 • Christian Mondrup
 • Katrine Damm
 • Torben K L Jensen
 • Kristen Carsten Munk
 • Dorte Sørensen
 • Eva Schwanenflügel
Bjarne Bisgaard Jensen, Anne Eriksen, Christian Mondrup, Katrine Damm, Torben K L Jensen, Kristen Carsten Munk, Dorte Sørensen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Eva Schwanenflügel

Står det til regeringen og DF, skal vi alle kunne vælge imellem reality TV som Big Brother og De Unge Mødre og streaming. Alt skal på sigt være reklamefinancieret, og nyheder kan vi bare få på Facebook og Twitter.
For hvem har brug for kritisk journalistik? Ihvertfald ikke flertallet i det nuværende Folketing.

John Poulsen, Bjarne Bisgaard Jensen, Anne Eriksen, Karsten Aaen, Karsten Lundsby, Verner Nielsen, Katrine Damm, Torben K L Jensen, Anne Mette Jørgensen, Jesper Sano Højdal, Benny Larsen og Dorte Sørensen anbefalede denne kommentar
Torben K L Jensen

Selvskade er efterhånden et udbred fænomen blandt politikere - som feks. at skyde sig selv i højrefoden.

Bjarne Bisgaard Jensen, Anne Eriksen, Flemming Berger, Karsten Lundsby, Verner Nielsen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar

Medieforliget kan ikke kun dreje sig om størrelsen på pengeposen.
Der må en klarhed til. Hvad er offentlighedens og folkets interesse med et samfundsejet medie.
Armslængdeprincippet er noget fis, hvad angår det overordnede grundlag.
Folket som betaler, sandsynligvis gennem skatten fremover, har krav på en bevidst grundlag - ikke bare at konkurrere med alle de andre, men at stå i samfundets tjeneste med orientering, oplysning, medie for landets aktiviteter - uden at være enhver regerings forlængede arm.
DR skal ikke "eje" kulturen - DR skal referere alsidigt, hvad der sker i landet.
Det er folketingets forpligtelse at forlige sig om.

OBS - Oplysning til Borgerne om Samfundet.

Og sælg så TV2 hurtigst muligt.

Marie E. Rasmussen, Karsten Lundsby, Anne Eriksen og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar
Steffen Gliese

Jeg forstår ikke, hvorfor det er en offentlig opgave at støtte private medier! Det må være Organisationsdanmarks opgave at understøtte de medier, der skal tale deres sag.