Klumme

Intermetzo: Diskriminerende retfærdigt

Regering og ligesindede ofrer danske værdier for danske værdier
Debat
2. marts 2018

Foruden regeringstalspersonernes rundtossede, siden nedlagte idé om at forvise ombudsmand, vismænd og rigsrevison til kragernes endestation vil regeringen jo så fordoble straffen i landets parallelsamfund.

Det sidste er der ganske vist ikke sikkerhed for, at noget overhovedet kan kaldes i Danmark. Men statsministeren vil i hvert fald ikke finde sig i, at somaliske kvinder, som han siger: tøfler rundt og ikke kan tale dansk.

Det sidste viste sig ikke at være helt korrekt, men var snarere en af TV 2’s sandhedssøgende missioner, der siden har måttet korrigeres. Måske kvinderne med somalisk baggrund ikke var så ivrige efter offentligt at aflægge duelighedstegn over for TV 2’s inkvisitor.

At de tøflede rundt, var ikke desto mindre statsministerens billedskabende ord om mennesker, han næppe kender, og hvis måde at gå på han har til gode at dokumentere eller demonstrere på plænen foran Marienborg.

Statsministeren har ofte her vist, når han skynder sig væk fra ubehagelige spørgsmål, at han ikke selv er en tøfler, snarere en sjosker. Hans gangart er af den særlige danske værdi, at man kan kende ham på travet.

Dansk kan han tale, engelsk mindre sikkert skrive. Skoleskyderi i et brev til Trump blev som bekendt til skoleråberi. De må have moret sig i Det Hvide Hus, hvor der for tiden, som regnskabets time nærmer sig, ikke er så meget at glæde sig over.

Dobbelt straf i Thyborøn

Forslaget om at diskriminere i straframmen – som det vel er overflødigt at nævne, at Socialdemokratiet støtter – har vide perspektiver.

Ideen kan udvikles og, som statsministeren i klartekst siger, sikre, at diskriminationen ikke er for meget i strid med de (skide) internationale konventioner og Grundloven (det gamle lort).

Man kan eksempelvis forestille sig Folketinget fordoble straffen i Thyborøn for kvotekongers forsøg på at bestikke danske statsministre. Og dobbelt straf på Christiansborg 1240 København K for ministre, der lyver for Folketinget; en Lex Støjberg, hvor ministeren to på hinanden følgende gange går til Dronningen og beder om sin afsked i unåde.

Man kan også forestille sig fordoblet straf af ministre for modtagelse af koncertbilletter og for statsunderstøttede underbukser med tillægsstraf for gratis sokker og boksershorts. Og man kan forestille sig dobbelt straf med tilbagevirkende kraft uden forældelsesfrist for Fogh Rasmussens kreative bogføring i Skatteministeriet med alle mærkbare følger for Skats inddrivning.

Endelig kan en opfindsom hjerne forestille sig dobbelt straf i den østre del af Nordsjælland for spirituskørsel i whiskybrandert eller med spor af kokain i næseborene.

Der er rigelige muligheder for diskriminerende straf, også hvis man tillige inddrager justitsministre i algoritmen og fastsætter dobbelt straf for at anvende glosen parallelsamfund uden at definere, hvad man mener, og hvorvidt sådanne findes i Danmark, om end et selvskabt geni som MF Henrik Dahl fra jordens mest overflødige politiske parti mener, at de selvfølgelig findes, det siger han, så det gør de, og kun politisk korrekthed hævder det modsatte, skønt ingen fagligt overbevisende har påvist rigtige parallelsamfund i Danmark.

Apartheidsystem

Kampen er i fuld gang, kampen om Dansk Folkepartis stadig mere sivende vælgere. Venstre, De Konservative, LA og ikke mindst Socialdemokratiet står i kø for at overtrumfe Thulesen Dahl, der er i panik.

Det forstår sig. Socialdemokratiet har snart overtaget hele butikken af traditionelle små og store nederdrægtigheder, alt, hvad det aldrig stuerene folkeparti mente at have patent på. Nu sendes DF’s ordførere ud i ærinder, der selv efter Martin Henriksens hidtidige fællesnævner rammer bundskrabet.

Foreslår regeringen yderligere diskriminerende retspraksis, som allerede med loven om den forbudte burka og niqab og nu klar diskriminering, er vejen banet for en samfundsorden af en art, man alligevel ikke troede, en juridisk uddannet statsminister ville lancere. Diskriminerende bestemmelser kan undtagelsesvis periodisk indføres såsom visitationszoner og tilhold, hvor man kan godtgøre en eller anden form for øjemedsbetragtning.

Men med statsministeren og justitsministerens målrettede forskelsbehandling i udvalgte områder vendt mod udvalgte personer med særlig baggrund, bevæger man sig faretruende nærmere den type lovgivning, der kendes fra det tidligere sydafrikanske apartheidsystem, det nuværende israelske, Sydstaterne i USA’s glade fortid; flere andre steder i historie og nutid – og sidst, men ikke at forglemme: Det Tredje Rige i al dets frygt og elendighed, som Brecht sagde. Nürnberg-lovenes idékatalog vil DF, Regering og S således kunne studere med udbytte.

Det er naturligvis ikke det samme og igen, igen udslag af den satans politiske korrekthed at hæve en advarende finger. Det skal man nok få at høre.

I Danmark har vi nemlig blot den hellige hensigt at få dem, dem, til at integrere sig og at erkende og oppebære de danske værdier. Vi vil ikke have, at de bor og taler, spiser, handler og tænker på andre måder end os, derfor straffer vi deres unge dobbelt, så de makker ret og forstår, at vi mener alvor.

Når de så kommer ud af spjældet efter at have siddet dobbelt så længe inde for tyveri af en cykel i Vollsmose, siger det sig selv, at de retter ind og bliver rigtige danskere. Og hvis ikke det virker på de unge selv, så vil deres forældre fatte signalet og stryge sikkert i lømlernes lommepenge. Den, der ikke vil høre, må føle. Ulig statsministeren, der ganske vist ikke tøfler rundt, men såmænd bare er et ærkedansk sjoskehoved og i stort og småt en lille svindler, hvis moral er den velkendte nationale værdi: Går den, så går den.

Det må de, der ikke kan lige så godt dansk, forstå og lære.

Serie

Intermetzo

Den ugentlige klumme af Georg Metz

Seneste artikler

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Torben K L Jensen

Når man som Lars Løkke Rasmussen gør vold mod sine egne liberale principper for at for alt i verden at forblive statsminister selv om man har påstået det modsatte bliver måberiet til til en Dirch Passer-kæft med flagrende drøbel og hævede mandler i forargelse over at nogen kan finde på at udnævne den lille lort til det bedste politiske håndværkertilbud den danske befolkning har haft siden Henning Christoffersen der som afgående formand for Venstre tildelte sig selv posten som finanskommisær i Bruxelles - et venstretræk som manden fra Græsted synes at ville overveje efter at have sået tvivl om EU-heltinden - Margrethe Vestagers forsatte succes som kommisær.
Den mand er lige så svær at slippe af med som Silvio Berlusconi - og det siger jo ikke så lidt.

Eva Schwanenflügel, Kurt Nielsen, Bjarne Bisgaard Jensen, P.G. Olsen, Dorte Sørensen, Jørgen Kærbro Jensen, Niels Duus Nielsen, Marianne Stockmarr, jørgen djørup, Frede Jørgensen, Tommy Clausen, Hanne Ribens og Tue Romanow anbefalede denne kommentar
Johnny Werngreen

Når man når til at ville straffe dem, der er blevet hårdest ramt af en tåbelig integrationspolitik, ja så er man da i al dumhed nede at skrabe bunden. Med skam må man erkende, at et flertal i et land, der i nyere historisk tid har prøvet diskriminering af befolkningsgrupper på egen krop, enten støtter eller accepterer, hvor tæt vi at på at indføre armbind, hvorpå der står "Jeg bor i en ghetto."

Lillian Larsen, Eva Schwanenflügel, Kurt Nielsen, Dorte Sørensen, Christian Mondrup, Niels Duus Nielsen, Marianne Stockmarr, Torben K L Jensen og Frede Jørgensen anbefalede denne kommentar
Krister Meyersahm

Man skál ikke arbejde.

Naturligvis skal ingen modtage offentlig hjælp hvis man er arbejdsdygtig - dét står jo tydeligt og klart i Grundloven. Staten skal endvidere stille krav til alle der modtager offentlig hjælp - dét er en bunden og ikke frivillig opgave for lovgiver ( læs Grundloven ). Og, Grundloven gælder både danske borgere og udlændinge der opholder lovligt sig her i landet. Derimod, er der ikke noget krav om at man skal forsørge sig selv som ægtefælle - det er helt i orden at leve på én indkomst. Man kan altså ikke jage kvinder ud på arbejdsmarkedet hvis de ikke vil og i øvrigt forsørges af en ægtefælle.

Lone Frederiksen

Tak til Georg Metz for en artikel, der spidder tåbelighederne i de velbjærgedes forsøg på at pege fingre ad og lave om på de ikke så priviligerede medborgeres adfærd. Som du så rigtigt beskriver, så er nogle så afgjort mere lige end andre. Og nogle afarter af asocial adfærd er mere acceptable end andre - uden hensyntagen til, hvad de koster samfundet. De, der ikke passer ind i de fleste politikeres billede af den såkaldte danskhed, skal have med pisken. At vi kunne lære noget af at lytte til folk med en anden baggrund synes ikke at være en farbar vej til popularitet i de bredere kredse. Vi er inde på en sørgelig og farlig kurs.

Lillian Larsen, Olav Bo Hessellund, Niels Duus Nielsen, Eva Schwanenflügel, Kurt Nielsen, Hanne Ribens, Lise Lotte Rahbek, Bjarne Bisgaard Jensen, Kurt Svennevig Christensen, Torben K L Jensen og Frede Jørgensen anbefalede denne kommentar
Søren Kristensen

Alle velintegrerede danskere er lige for loven.

'den østre del af Nordsjælland' - er parallelsamfund så det basker (check selv Wikipedia).

Ha-ha godt skrevet. Men det er stadigvæk et flertal af danskerne, her til lands, der har stemt disse usle, små pudseklude af repræsentanter ind i vort folkestyre...