Klumme

Intermetzo: Totalitaristisk integration

Håndfast debat afføder håndfast vås
9. marts 2018

Et lytterindlæg i Radio24syv morgen drejede sig om ulve i Jylland. Lytteren gav udtryk for den opfattelse, at det er de kulturradikale, der vil have de omstridte rovdyr rendende frit rundt i gaderne, til gengæld skal alle kulturradikale have en ulv tvangsanbragt i forhaven. Så kan de lære det. Ikke ulvene, de kulturradikale.

Hvor de end har til huse, optræder de kulturradikale i den ende af debatten – hvor kulturradikalismen er lige så afskyet som politisk korrekthed – fortsat som dén udanskhed, hvorom landets ulykke sig drejer. Jøderne er vor ulykke, sagde tyskerne engang. Her nævnt – ikke fordi lytteren fra forleden var nazist – eller det kan man jo ikke vide – men fordi den velafprøvede retoriske mekanisme, at alt ondt kommer fra kulturradikalismen, gentages igen og igen.

En udefineret navnløs fjende, et diffust anonymiseret hadeobjekt udstyres med formodede ondsindede politisk korrekte holdninger. Det var vist i førstningen pastor Krarup, der i sin tid adopterede et oprindeligt amerikansk begreb fra ivy league-universiteter: political correctness. Fejlanbragt i forhold til originalen, men som blev et dansk højrefløjsskældsord, hvis objekt fortrinsvis var mennesker og meninger som præstepolitiker med menighed i kamp for national ensretning i tidehvervsk ortodoksi hverken kunne forstå eller døje.

Ved ministrenes pinlige udflugt i ghettoen forleden – for at bidrage til flosklerne kunne man her iagttage den nye politiske korrekthed personificeret i regeringens top med den lille svindler i front – affødtes både før og efter den faste forvåsede påstand i det fremmedfjendtlige repertoire: at integrationen er totalt mislykket, 40 års integrationsbestræbelser totalt spildt.

At noget er totalt, forekommer unægtelig omfattende. En total idiot har ringe chancer på arbejdsmarkedet. Total solformørkelse siges uforglemmelig. Den totale krig er skræmmende. Dr. Goebbels spurgte tyskerne i Sportpalast Berlin i vinteren 43, da det gik (totalt) skævt på fronterne: Wollt Ihr den totalen Krieg? Det mente propagandaministeren mere som en ordre end et spørgsmål. Herefter uddybede han, hvad total totalitet indebærer. Det var ikke hyggeligt.

En total fejlslagen integration udelukker rimelige dokumenterende indvendinger. Der er ikke mere at tale om, hvilket heller ikke er mål og mening med påstanden.

Få år tilbage lykkedes det ellers flertallet at nedlægge forbud mod kvindelige dommeres tørklæde i retten, hvilket mere end antyder, at integrationsfiaskoen næppe kan være så total, når kvinder med tørklæde altså anses som potentiale til noget så ophøjet som dommerværdigheden.

Det hænder jo, at helbredet svigter. Da vil de fleste danskere i behov for hjælp indse, at folk af anden etnisk herkomst end ærkedanskere i stort tal befolker landets sygehuse vel at mærke i den lyttende ende af stetoskopet. Endog på Christiansborg har etniske personer sneget sig ind i det politiske miljø. Et par af de aktive blandt konservative og socialdemokrater er i den grad totalt integrerede, at det halve ville have været langt mere end rigeligt.

Den Kreative Bogfører

Et af flere skiftende succeskriterier for at gå med i Afghanistan-krigen blev som de øvrige ført i marken af Den Store Kreative Bogfører. Da Fogh Rasmussens forklaringer én efter én viste sig tvivlsomme, for nu at sige det høfligt, blev en helt ny og uventet langet over disken: piger og kvinder skulle kunne gå frit i skole. Det passede heller ikke lige på et hår, men var dog en mere nobel bevæggrund bag dansk krudt og kugler end forløjede masseødelæggelsesvåben.

At anden og tredje generations indvandrerfamilier her til lands i hobetal sender deres døtre på universitet og højere læreanstalt – se selv statistikken – det tæller bare ikke i det totale billede af den totale integrationsfiasko. Det får denne relative succeshistorie selvsagt ikke lov til, såfremt motivet for at hævde det mislykkede i virkeligheden handler om noget andet: at nogen ønsker integrationen totalt mislykket. Dels fordi nogen hele tiden har hævdet, at integrationen ville blive en total fiasko og ikke vil erkende, at nogen tog fejl, og at nogen måske af den grund risikerer mandater. Dels fordi nogen over én kam ikke bryder sig om de mennesker, der attrår danskheden på andre præmisser, men gerne på lige fod med nogen. Denne lige fod amputerede regeringen og Socialdemokratiet forleden.

Retsstatens afvikling

Danmark indfører nu diskriminerende opholdstedskriterier, hvis adresse er så åbenbar, at de ansvarlige ikke gør sig den ulejlighed at forklare sig i forhold til retlige kriterier, men sjosker med åbne øjne durk mod retsstatens afvikling.

Noget andet er: Hvornår den forlangte integration mon så er virkeliggjort, således at de politikere, der hævder, at de diskriminerende initiativer er taget i den bedste mening, erklærer sig tilfredse og offentligt vil sige, at integrationen er lykkedes?

De politikere, der råber højest om den totalt mislykkede integration, fordi de dybest set ikke ønsker nogen integration, men derimod de afvigende etniciteter sendt tilbage til, hvor der gror peber, de vil aldrig indrømme en eventuel blot delvis vellykket integration. Så ville de jo allerede nu skulle mene det, og det gør de som bekendt ikke.

De vil måske til den tid forholde sig til de andre etniske efterkommergrupper, som antisemitismen har forholdt sig til også fuldt integrerede jøder. Hvilket i forbifarten får skribenten til at gøre opmærksom på, at danske ortodokse jøder ikke lever op til en række af de bastante krav om integrering; jøder har egen kirke med egen gud; jøder bor ofte nær hinanden og ikke for langt fra synagogen, så den på sabbat er overkommelig at spadsere til og fra; jøder har egen skole, jøder omskærer drengebørn, og jøder spiser ikke stegt frikadellekød.

Tal om total integration. Min bare.

Serie

Intermetzo

Den ugentlige klumme af Georg Metz

Seneste artikler

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

 • Malan Helge
 • lars søgaard-jensen
 • Bjarne Bisgaard Jensen
 • Olaf Tehrani
 • Hanne Ribens
 • Torben Ethelfeld
 • Christian Mondrup
 • Carsten Munk
 • Thomas Tanghus
 • Tino Rozzo
 • Toke Andersen
 • tove helbo
 • Frede Jørgensen
 • Troels Ken Pedersen
 • Hans Larsen
 • Maj-Britt Kent Hansen
 • Eva Schwanenflügel
 • Peter Jessen
 • Tommy Clausen
 • Kurt Nielsen
 • Lars Koch
 • Henrik Johansen
 • Torben K L Jensen
 • Grethe Preisler
 • Niels Duus Nielsen
Malan Helge, lars søgaard-jensen, Bjarne Bisgaard Jensen, Olaf Tehrani, Hanne Ribens, Torben Ethelfeld, Christian Mondrup, Carsten Munk, Thomas Tanghus, Tino Rozzo, Toke Andersen, tove helbo, Frede Jørgensen, Troels Ken Pedersen, Hans Larsen, Maj-Britt Kent Hansen, Eva Schwanenflügel, Peter Jessen, Tommy Clausen, Kurt Nielsen, Lars Koch, Henrik Johansen, Torben K L Jensen, Grethe Preisler og Niels Duus Nielsen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Torben K L Jensen

Totalitetens totale idioti - den unuancerede dumhed på alle planer i den tro at alle danskere er styrede af en fåret hyrde der er i besiddelse af den statsautorisere sandhed om noget så tvivlsomt som danskhedens hegonomi inden for egne grænser er hvad der sker når nødvendighedens politik får brug for fjendebilleder. Min helt - Georg Metz - har som sædvanligt ret bortset fra at det ikke var Afganistan men Irak hvor vores største statsminister-kiks førte os ind i en ulovlig krig. Jeg taler selvfølgelig om røvhullet : Anders Fjog Rasmussen - den største krigsforbryder siden Monrad.

Malan Helge, Vibeke Hansen, Kirsten Lindemark, Ingolf Bent Skipper, Bjarne Bisgaard Jensen, Hanne Ribens, Karsten Aaen, Torben Skov, Frede Jørgensen, Werner Gass, Tino Rozzo, Kurt Wissendorf Møller, Mogens Holme, Viggo Helth, Eva Schwanenflügel, Tommy Clausen, Kurt Nielsen og Henrik Johansen anbefalede denne kommentar
Kim Folke Knudsen

Tak til Georg Metz.

for at spidde tidsånden her til lands.

For ti år siden havde DF travlt med at sværte Socialdemokraterne for at være årsag til " Den Dårlige Integration ". Som du rigtigt påpeger er de rette kulsorte briller taget på. Der ses kun på de dårlige eksempler. Danske medier og ledende politikere er simpelthen ikke interesseret i at fortælle om de mange indvandrer og flygtninge også fra de muslimske miljøer, som er blevet til et stort plus for Danmark, en berigelse for Danmark.

Nu har Socialdemokraterne opgivet at være Socialdemokrater. Dansk politik har udviklet sig til en Bermuda Trekant, hvor DF er okanens øje og det forhenværende Liberale Venstre og det forhenværende Socialdemokrati suser rundt i orkanen med fuldt fart lige lukt ind i DF´s kerneværdier.

Alle andre politiske eksternaliteter på Christiansborg betragtes med den dybeste foragt som fuldstændig vanvittige, naive, eller kulturradikale, som om det var et parti eller lignende.

Det gælder Regnbuepartierne med Alternativet, Enhedslisten, SF, og Det Radikale Venstre.

I danske medier gentages det med en sand monotoni. Du kan ikke vinde et dansk valg uden at tilslutte dig " Værdidebatten " det vil sige rakke ned på mennesker med en fremmed etnisk baggrund.

For så vidt angår Liberal Alliance og Det Konservative Folkeparti kan de henregnes som et appendiks til det forhenværende Liberale parti Venstre. De suser også rundt i den iscenesatte orkan med fuld fart mod DF´s kerneværdier. Alt er på udsalg af egne værdier blot man kan klamre sig til taburetten.

Se når forhenværende borgerlige partier på den måde bevæger sig fra Venstre mod højre, fra borgerlighed til nationalisme, fra liberale værdier til totalitære standpunkter, så kan selve denne bevægelse føles komplet irrationel.

Da er det godt at kunne trække trumfkortet Syndebukken. Den Kulturradikale Idiot, som har fordærvet nationen og skabt alle nutidens elendigheder.

Må det borgerlige Danmark vågne op til dåd og besinde sig på egne oprindelige værdier, der omfatter frihed, frisind, retfærdighed og tolerance.

lars søgaard-jensen, Vibeke Hansen, Kirsten Lindemark, Benny Larsen, Anders Reinholdt, Martin Madsen, Hanne Ribens, Karsten Aaen, Flemming Berger, Torben Skov, Werner Gass, Thomas Tanghus, Tino Rozzo, Kurt Wissendorf Møller, Torben K L Jensen, Viggo Helth, Eva Schwanenflügel og Tommy Clausen anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Slam dunk, Georg Metz !!

Og Kim Folke Knudsen, fantastisk metafor med Bermuda-trekanten og de storm-styrede partier :-)

Kirsten Lindemark, Karsten Aaen og Torben K L Jensen anbefalede denne kommentar
Niels Duus Nielsen

"Jeg tror ikke dine skriverier flytter noget som helst..." - jo de gør, mine mundvige flytter sig opad, hver gang jeg læser Intermetzo, og nogle gange kan jeg gå og smile resten af dagen på grund af en eller anden veldrejet retorisk finte.

I dag er det udsagnet: "Endog på Christiansborg har etniske personer sneget sig ind i det politiske miljø. Et par af de aktive blandt konservative og socialdemokrater er i den grad totalt integrerede, at det halve ville have været langt mere end rigeligt" som har gjort mig i godt humør, da den på en pæn måde gør opmærksom på den universelle statistiske sandhed, at konvertitter ofte er de værste, da de føler et ekstra stærkt behov for at kompensere for deres anderledeshed.

Assimilation er måske målet, men det når vi aldrig uden en forudgående integration. Måske er det derfor assimilationen, og ikke integrationen, der er totalt mislykket, netop fordi totalidioterne, der ikke har en chance på arbejdsmarkedet, i stedet er blevet politikere på Christiansborg. Det forklarer så også, hvorfor disse arbejdssky elementer i habit og spadseredragt med slips, med den lille svindler i spidsen, sjosker med åbne øjne mod retsstatens afvikling.

Malan Helge, lars søgaard-jensen, Vibeke Hansen, Karsten Lundsby, Benny Larsen, Ingolf Bent Skipper, Martin Madsen, Bjarne Bisgaard Jensen, Anker Nielsen, Hanne Ribens, Karsten Aaen, Flemming Berger, Eva Schwanenflügel, Torben Skov, Jens Thaarup Nyberg, Christian Mondrup, Werner Gass, Carsten Munk, Tino Rozzo, Egon Stich, Toke Andersen, Torben K L Jensen, Frede Jørgensen, Mogens Holme og Jørgen Wassmann anbefalede denne kommentar

Det glemmes altid, at der er de i forvejen tilstedeværende der integrerer de nyankommne.
De nyankommne kan ikke integreres hvis de tilstedeværende ikke vil. Og det mener totalidioterne på Slotsholmen at de ikke vil, at der er stemmer i ikke at ville.
Derfor udvises der så rigeligt mange anstrengelser for at eksludere de nyankommne og holde dem udenfor 'det gode selskab'.
Tak Georg Metz for denne opsang.
Men tror du at Martin Henriksen overhoved kan forstå artiklens pointe?
Man kan ikke blive integreret hvis man bliver holdt udenfor!

lars søgaard-jensen, Tino Rozzo, Kirsten Lindemark, Kim Folke Knudsen, Hanne Ribens, Karsten Aaen, Eva Schwanenflügel og Torben Skov anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Werner Gass

Hverken Martin Henriksen eller resten af DF er interesserede i integration.
De vil have alle 'udlændinge' ud af landet, undtagen de nyttige idioter der er blevet så konverterede/assimilerede, at de med Georg Metz's ord er blevet :
"i den grad totalt integrerede, at det halve ville have været langt mere end rigeligt".

lars søgaard-jensen, Kirsten Lindemark, Kim Folke Knudsen og Frede Jørgensen anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Niels Nielsen,
Tak for at fremdrage netop ovenstående pointe som sublim :-)